Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.05.2021.

16:30

Milinković ušao u Superligu i napustio Kolubaru

Zoran Milinković je jedan od najzaslužnijih što je Kolubara, prvi put u istoriji, ušla u elitni rang srpskog fudbala.

Izvor: SS

Autor: SS

Milinković ušao u Superligu i napustio Kolubaru
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Posle 102 godine postojanja će se u Lazarevcu igrati i gledati Superliga, ali na klupi tima koji je oformio i doveo dotle neće biti popularnog "Kize".

Milinković je odlučio da prihvati neku od unosnijih ponuda i obavestio je čelnike Kolubare da potraže novog trenera.

Oni su mu, naravno, izašli u susret, što je potvrdio i sportski direktor Dragiša Urošević.

"Ugovor sa Milinkovićem imali smo na dve godine, ali izašli smo mu u susret jer ima nekoliko sjajnih inostranih ponuda. Odlični rezultati Kolubare daleko su se čuli, njegovo znanje se ceni i van naših granica, pa smo mu nevoljno dozvolili da napusti Kolubaru", rekao je Urošević za "Žurnal".

"Moramo ekspresno da reagujemo i nađemo adekvatnu zamenu za Milinkovića, a onda još brže da potražimo neophodna pojačanja za takmičenje u jačoj konkurenciji. Nadam se da ćemo za nekoliko dana potpisati ugovor sa novim šefom stručnog štaba, sve sa željom da u prvoj superligaškoj sezoni obezbedimo opstanak".

I Sam Milinković je objasnio zbog čega se odlučio na ovakav potez.

"Kolubaru posebno volim jer je iz mog kraja i drago mi je što sam uz fudbalere, stručni štab i rukovodstvo ostvario najveći klupski uspeh. Koferi trenera su uvek spakovani, tako je i moj, imam ozbiljnih ponuda, pa sam na vreme i saopštio odluku da napuštam klupu Kolubare. Uveren sam da će i u novoj sezoni ostvariti cilj, opstanak u eliti", zaključio je Milinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu