Nova vest
Fudbal

Petak, 15.04.2022.

16:30

Konzorcijum Rikets se povukao iz trke za kupovinu Čelsija

U trci za kupovinu akcija Čelsija ostala su tri kandidata, prenose ostrvski mediji.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Konzorcijum Rikets se povukao iz trke za kupovinu Čelsija
Foto: Profimedia

Sada je zvanično da se konzorcijum porodice Rikets povukao iz trke, a tim povodom izdali su i saopštenje.

"Rikets Grifin Gilber grupa je odlučila posle pažljivog razmatranja da ne pošalje konačnu ponudu za kupovinu Čelsija. U procesu finalizacije ponude, postalo je nedvosmisleno jasno da se određene stvari nisu mogle rešiti imajući u vidu neobičnu dinamiku oko procesa prodaje. Imamo veliko divljenje prema Čelsiju i njegovim navijačima i želimo svako dobro novim vlasnicima", stoji u saopštenju.

Inače, proteklih dana bilo je vesti oko toga kako se navijači Čelsija protive tome da ova grupacija otkupi akcije kluba.

Navijači su optuživali grupaciju za izraženu islamofobiju, što su iz kompanije odlučno demantovali rekavši kako "osuđuju svaku formu mržnje na najjači mogući način".

Izvori bliski Riketsu tvrde kako protivljenje navijača njihovoj ponudi ne stoji iza povlačenja iz procesa kupovine.

Bogatstvo grupacije se procenjuje na 31 milijardu dolara.

Finalne ponude za kupovinu Čelsija morale su da budu poslate do četvrtka, dok će ime izabranog vlasnika biti objavljeno naredne nedelje.

U trci za kupovinu "plavaca" ostali su suvlasnik LA Dodžersa Tod Boeli, zatim konzorcijum koji predvode Ser Martin Broton i Sebastijan Kou i koji imaju podršku vlasnika NBA franšize Filadelfije, Džoša Harisa i Dejvida Blicera, a na ktraju i suvlasnik Boston Seltiksa, Stiv Paljuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu