Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.07.2023.

10:48

FIFA deli ulaznice za mečeve Mundijala za žene

Svetska fudbalska federacija saopštila je da će podeliti 20.000 karata za utakmice Svetskog prvenstva koje se igraju u Novom Zelandu, jer prodaja ide slabo.

Izvor: B92

Autor:B92

FIFA deli ulaznice za mečeve Mundijala za žene
Foto: Profimedia

Svetsko prvenstvo za žene, koje počinje 20. jula, zajednički organizuju Australija i Novi Zeland.

I dok prodaja ulaznica na najjužnijem kontinentu ide prema očekivanjima, to se ne može reći za Novi Zeland, pa je FIFA odlučila da veliki deo kontigenta ulaznica jednostavno podeli navijačima.

U pitanju su ulaznice za mečeve koji se igraju u četiri tamošnja grada, Ouklendu, Hamiltonu, Velingtonu i Dunadinu.

Šef ženskog fudbala pri FIFA, Novozelanđanka Saraj Bejremen objašanjava nezainteresovanost njenih sunarodnika za mečeve Mundijala činjenicom da fudbal nije na listi najpopularnijih sportova u zemlji kao i to da ženski tim nije pobedio na prethodnih pet učešća na Svetskom prvenstvu.

Navijače u toj zemlji pokušava ovih dana da animira i niko drugi do premijer Novog Zelanda Jasinda Ardern.

"Mojim "fidom" će dominirati mnogo fudbalskih tema ovih nekoliko nedelja - ne zato što sam stručnjak, već zato što sam toliko uzbuđena što je Novi Zeland domaćin tako velikog događaja", napisala je ona u objavi na Instagramu"

"I dalje su u prodaji karte za utakmice koje se igraju širom Novog Zelanda (Ouklend, Dunedin, Velington i Hamilton), pa bilo da ste amater entuzijasta ili ekspert, ovo vam je podsećanje da se pridružite onlajn".

Prvi meč na turniru Novi Zeland igra protiv Norveške 20. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu