Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.03.2022.

19:41

Ekspert: Nije bio penal za Partizan

Sudijski ekspert Zdravko Jokić izjavio je da Partizanu nije trebalo da bude dosuđen penal u prvenstvenom susretu protiv Spartaka.

Izvor:

Autor:

Ekspert: Nije bio penal za Partizan
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs

Kako kaže, VAR nije trebalo ni da se meša.

"Sudija je blizu, iz pozicije gde može da vidi kontakt. Lukić ne svira i protiče 38 sekundi kada se VAR javio. Možda je i ranije, ali se čekao prekid. Ovde je procena sudije da nema prekršaja, sam kontakt koji je bio ne spada u jasne i očigledne greške sudije. Da je i dosudio penal, ako je smatrao, VAR ne treba da se meša. VAR nije trebalo da se meša jer to nije jasna i očigledna greška sudije. Treba da se diskutuje da li je bio prekšaj i koji intezitet. Ovo za mene, kao i za sudiju, nije prekršaj. Došlo je do kontakta, ali ne u toj fazi da je igrač onemogućen. Odigrana je lopa i noga igrača je bila ispred njega. UEFA je rekla da treba izbegavati sviranje mekanih prekršaja na celom terenu", izjavio je Jokić.

Potom je dao i svoj sud povodom saopštenja koja su usledila u vezi sa ovom situacijom.

"Mislim da je preterano, remeti odnose. I u drugim zemljama se dešavaju propusti pa se ne reaguje. Sada je bio jedan klub, prošli put je bio drugi pa tako naizmnenično", zaključio je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu