Nova vest
Fudbal 474

21.4.2024.

0:00

Derbi o kom će se pričati – preokret Zvezde za +10 i bes Partizana; "Ovo je previše"; "Nije bio faul" VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 3:2 posle preokreta iz penala u 99. minutu 173. "večitog" derbija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

173. "večiti" derbi

Superliga, 1. kolo plej-ofa

Crvena zvezda – Partizan 3:2 (1:1)

Kanga 15p, Endiaje 89, Katai 99p - Baždar 11, Severina 56
Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Pavle Ilić
Međusobni dueli: 68-48-57

Najvećom utakmicom srpskog fudbala počeo je plej-of domaćeg šampionata, u kom crveno-beli trenutno imaju 10 bodova više od crno-belih.

Partizan je poveo već u 11. minutu preko Baždara, ali Kanga poravnava samo četiri kasnije iz prvog penala na utakmici.

Crno-beli vraćaju prednost u 56. sjajnim golom Severine, da bi Endiaje opet izjednačio u 89. minutu. Prethodno je VAR poništio gol Aleksandra Kataija.

Starsport

Utakmica je produžena za 15 minuta, a u 96. Zvezda dobija drugi penal.

Katai ga realizuje u 99. za potpuni preokret, eksploziju oduševljenja "severa", a besa na "jugu".

Ovo je prvi od dva derbija u pet dana koji će večiti rivali odigrati, a kako su saopštili iz Humske oni neće igrati Kup utakmicu, koja je na programu u sredu u polufinalu nacionalog kupa.

Biće ovo još jedan derbi o kom će se pričati, iz Partizana su bili besni na sudijske odluke, pre svega golaman Aleksandar Jovanović, kao i Bibaras Natho.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Albert Nađ, koji vodio Partizan na ovom meču, nije hteo da se bavi komenatrisanjem suđenja, jer ga, kako je rekao, najviše boli činjenica da je izgubio derbi.
 

Fudbaler Zvzede Uroš Spajić ovoga puta je čestitao igračima Partizana na prikazanoj borbi, trener aktuelnog šampiona Srbije Vladan Milojević bio je kritički nastrojen prema svom timu zbog nekih grešaka koje su pravili.

Strateg Zvezde ipak je bio zadovoljan izdanjem svojih igrača, koji su verovali do kraja.

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča na Marakani mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B92. sport.

Završeno

15:12

Semafor
Kanga 15p, Endiaje 89, Katai 99p - Baždar 11, Severina 56
  CZV   PAR  
  3 : 2  

22:57

To bi bilo to za večeras

Hvala što ste bili uz B92. sport, ostanite i dalje uz nas.

22:50

Drulović: Bio je prekršaj

Ljubinko Drulović, selektor mlade reprezentacije Srbije ipak ima drugačije viđenje sporne situacije.

"Generalno je faul bio, po meni, kako ja vidim. Mislim da bi 90 posto sudija svirali prekrša. Defanzivci su u ovim situacijama zaštićeni", smatra Drulović

22:49

Sporna situacija koja je podelila mišljenja

22:13

Javio se i sudijski ekspert: "Nije bio faul"

Najveća polemika se ovog puta vodi oko drugog gola Zvezde kome je, procena je crno-bele strane, prethodio prekršaj strelca gola Endiaja nad Markovićem.

O toj situaciji raspravljalo se u studiju Arene sport gde je svoj sud dao bivši arbitar i sudijski ekspert Zdravko Jokić.

"Imamo situaciju koja izaziva kontroverze. Mislim da je odbrambeni igrač dozvolio da mu napadač dođe iza leđa i da se bori za poziciju, njih dvojica se praktično bore za poziciju i dolazi do kontakta. E sada koliko je taj konakt bio intenzivan da bi došlo do pada to je sudija mogao da utvrdi na terenu", rekao je Zdravko Jokić u studiju TV Arena.

Podseća da je zapravo u toj situaciji procena glavnog arbitra ključna. 

"Kada se radi komunikacija vara i sudije, jer vidim da ima primedbi zašto nije zvao asistente u VAR sobi, VAR traži od sudije da opiše situacije kako je video. Ako odlazi do nesulglaisca, ako VAR ima drugo mišljenje, on poziva sudiju da on pogleda situaciju da se uveri, i moža promeni odluku, a ovde sudija nije išao jer se njegovo viđenje siuacije nije slagalo sa Varom jer nije bilo intenziteta da se svira prekršaj. Što se tiče guranja UEFA je u psolednjih godinu dana podigla tu lestvicu i vidimo i da u međunarodnim utakmicama neke situcije koje su očite kao (faulovi) da nisu suđeni faulovi. Ovde ne vidimo komplet situaicju, ali dolazi do brzog pada (Markovića) čak i možda do proklizavanja igrača Partizana. Pitate me da li je faul? Da li vi ovde vidite kontakt - da li je bilo guranja rukom, laktom? Bio je samo konkakt. Da li je bilo odgurivanje - nije!

22:11

Ko je bio najbolji u derbiju?
Sofascore

21:23

Natho besan: Trebalo je da izvedem igrače

"Dovedu ovog sudiju svaku utakmicu i on ukrade šou. Odmah je otišao, zna da je pogrešio. Dosta je, dosta je! Ovde sam pet godina i niko ne govori o pravom problemu. Svi pričaju, hajde, idemo. Niko ne priča o pravim problemima. Borimo se za klub, a onda dođe jedan čovek i ukrade vam šou", besan je Natho.

On žali što nije izveo igrače Partizana sa terena posle očiglednih grešaka sudije.

"Trebalo je da izvedem igrače van. To je moja greška. Možda bi to pomoglo nekome da se probudi. Šta možemo da uradimo, igramo sami protiv svih. Nisam srećan, deca nas gledaju. Neko treba da to jasno da kaže. Ako žele da me kazne, neka me kazne. Ovo je previše, ovo nije fudbal. Neko bi trebalo da kaže istinu. Previše je. Sudija je posle prošle utakmice morao da dobije suspenziju dva meseca, a ne da sudi još jedan derbi",

21:23

Milojević: Dva puta šutnu, dva puta daju gol

"Imamo neke loše odluke, napravili smo plan igre. Nadam se da ćemo probati da to ispravimo", rekao je trener Zvezde.

"Kao što sam rekao na konferenciji da će biti jedna sasvim drugačija utakmica nego ona pre
malo više od mesec dana. Bilo je svega. Što se tiče utakmice mogu da budem zadovoljan. Čestitam i igračima Partizana, borili su se. Jako je teško kada igrate ove derbi utakmice, one su evropskog nivoa. Imali smo snage do poslednjeg trenutka, verovali smo. Rekao sam im da nemamo pravo da odustajemo. Mislim da smo dosta utakmica kontrolisali kroz posed. Imamo problem da damo gol. Ne znam koliko šansi. To je bit treniranja i igranja fudbala. Došli smo u situaciju da smo imali zatvoren Partizan
koji je imao rezultat. Ponovo iz dve gluposti naše primamo. Iz kog razloga, ne znam. Moramo to da analiziramo. Ne smeju da se primaju. To je fudbal, živa igra. Verovali smo, mislim da smo zasluženo pobedili. Čeka nas utakmica u sredu koja je jako bitna za nas, možda i najbitnijaod početka sezone"
, rekao je Milojević u uvodnoj reči.

Morao je dodatno da se osvrne na propuštene prilike, naročito one Osmana Bukarija.

"Meni je drago kao treneru da pravimo šanse, ali ovo su šanse koje su nestvarne. Ima svega i nedostatak koncentracije. Da ne ulazimo sada... Treniramo, radimo. Nije Bukari hteo da ne da gol. To su kvalitetni
igrači. Bukari je bio vidno potresen na poluvremenu. Baš mu je bilo krivo. Zagrlio sam ga i rekao mu da je to fudbal. Treba im verovati, ja im verujem. Nema veze, idemo dalje"
, dodao je Milojević.

Smatra da u "večitim" derbijima, bez obzira na igrači kadar, nema favorita.

"Nemam ja zamerki. Rekao sam da nema favorita. To je moj lični stav. U fudbalu to ne postoji. To može da bude prividno. Pogotovo u utakmicama Zvezde i Partizana. Igrao sam kada je bilo 30, 25 razlike. To ne postoji. Ovo su posebne utakmice. Imate prvenstvo, Kup i utakmice sa Partizanom. To je poseban gušt. Hteli smo da dominiramo, ali smo nailazili na odbranu Partizana".

O suđenju nije hteo da govori.

"Neću o tome da komentarišem. Hajde da pričamo o fudbalu. Nemam komentar i na tome ću da stanem", kratak je bio Milojević, kao i Nađ pre njega kada mu je isto pitanje postavljeno

21:12

Utisci aktera sa terena

20:58

Nađ: Krenuo mi kamen iz bubrega

"Interesantan derbi, iskoristila je svoje šanse. U odlučnim momentima nismo bili koncentisani. Ovo je prošlost, sreda je blizu. Krenuo mi je kamen iz bubrega, stigao sam u 17.30, suvišno je  pričati o ljubavi prema Partizanu. Ne znam koliko je to bila motivacija.

Sapštenje kluba o Kupu, da neće igrati?

"Ne znam šta da kažem, mi smo treneri", rekao je Nađ.

O suđenju?

"Preterujete sa suđenje, ne zanima me šta sudija radi. Izgubio sam derbi i to me boli".

Podeli:

Komentari 474

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu