Nova vest
Fudbal 34

18.3.2024.

19:15

Hrvatska predstavila dresove za EURO – nikad veći kvadrati FOTO/VIDEO

Fudbalski savez Hrvatske predstavio je dresove te selekcije za predstojeći EURO u Nemačkoj.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Dresovi, kompanije "Najki", predstavljeni su na posebnom događaju u Zagrebu, na kojem je polovina tima nosila prvu, a druga drugu garnituru "kockastih" dresova.

"Crveni i beli kvadrati postali su najveći do sada, nudeći hrabriji izgled koji će pomoći u oblikovanju prepoznatljivih motiva hrvatske zastave na tribinama i terenu", saopštio je HNS.

Ukršteni kvadrati na novom dresu imali su za cilj odavanje priznanja herojima sa Mundijala 1998. u Francuskoj.

U izradi dresova korišćena je Dri-FIT ADV tehnologija, a prozračni materijal, uzrađen od recikliranih plastičnih boca, sprečava preterano znojenje i zagrevanje tela.

"Silno sam ponosan što sam imao tu privilegiju najviše puta da obučem hrvatski dres, ali uvek se iznova obradujem novoj garnituri koja sledi naš prepoznatljivi uzorak. Hrvatska šahovnica čini naš dres jedinstvenim, a to se pogotovo odnosi na prvu garnituru koja ovaj put donosi velike crvene i bele kvadrate i moram priznati da mi se baš sviđa kada vidim ovaj novi dres uživo. Takođe, dopada mi se atraktivan dizajn rezervnog dresa koji me, zahvaljujući kosim kvadratima, dizajnom vraća u 1998. godinu i legendarne Vatrene koji su na Svetskom prvenstvu u Francuskoj postali inspiracija mnogim mladim fudbalerima, pa tako i meni", rekao je Luka Modrić, kome je ovo deveti set dresova otkad je prvi put zaigrao za reprezentaciju.

Hrvatska će u novim dresovima prvi put zaigrati u prijateljskom meču protiv Tunisa.

Podeli:

Komentari 34

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 34

Podeli:

U fokusu

Vidi sve