Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.07.2023.

08:08

Grci tvrde: Mirotić najbliži Partizanu

Grčki košarkaški novinar Sotiris Betakis kaže da je najtraženiji evropski košarkaš Nikola Mirotić već prihvatio poziv koji se ne odbija – od najvećeg.

Izvor: B92

Autor:B92

Grci tvrde: Mirotić najbliži Partizanu

Taj poziv, kako tvrdi ovaj kolumnista grčkog portala SDNA, stigao je direktno od Željka Obradovića.

Čim najtraženiji košarkaš Evrope završi komplikovanu proceduru raskida saradnje sa Barselonom, preseliće se u tabor šampiona ABA lige i postati deo crno-belih.

Ova informacija ima smisla pošto su i pojedini španski novinari nedavno preneli kako je Kevin Panter između ostalog produžio saradnju sa Partizanom jer je znao da će mu Mirotić biti saigrač u narednoj sezoni.

"Slučaj Mirotić je bez presedana. Od momenta kada je postalo jasno da ide iz Barselone, pola Evrope ga je želelo, a on je čistio buraniju. Sve dok nije stigao poziv. A svi znaju šta se dešava kada najveći pozove. Partizan je veliki favorit za potpis Nikole Mirotića", tvrdi Batakis.

Najveći, koga pominje Batakis u ovoj priči, je naravno Željko Obradović.

"U svakom slučaju to će se desiti tek kada Mirotić i Barselona postignu dogovor. Kada se to desi, i ako se desi, gotovo sigurno da će mu naredna stanica u karijeri biti Partizan".

Mirotić, podsetimo, ima i ponudu Zvezde kao i Monaka i Milana, a prethodno je odbio ponude grčkih velikana Olimpijakosa i Panatinaikosa.

I prema pisanju Italijanskog novinara Alesandra Luiđija Mađija, Mirotić bi mogao karijeru da nastavi upravo u crno-belom dresu zbog svojih dobrih odnosa sa trenerom Željkom Obradovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu