Nova vest
Košarka

Subota, 08.07.2023.

13:30

Zvanično: Slukas u PAO!

Grčki košarkaš Kostas Slukas novi je član Panatinaikosa, potvrdio je klub.

Izvor:

Autor:

Zvanično: Slukas u PAO!
EPA-EFE/TOMS KALNINS

"Zeleni" su objavili fotografije na kojima drži dres novog tima i potpisuje ugovor u prisustvu vlasnika Dimitrisa Janakopulosa.

Iskusni plejmejker se pre dva dana i zvanično rastao sa Olimpijakosom, a sada je pravo niotkuda prešao u redove gradskog rivala.

Da li je to "osveta" Sluksa koji je u oproštajnoj poruci istakao da "nije imao isto poštovanje" kao u prvom mandatu – ne znamo. Tek, teško da će olako proći njegov odlazak u redove najvećeg rivala, kao što nije ni onaj u suprotnom smeru 2010. godine kada je Vasilis Spanulis otišao u Pirej.

Prema inicijalnim navodima, on će u ekipi Ergina Atamana zaraditi oko devet miliona evra na ime trogodišnjeg ugovora.

Prethodno je preneta informacija da su u trci za njegov potpis Fenerbahče, Olimpija i Partizan, te da je turski klub favorit da vrati svog bivšeg igrača. Međutim, od toga nema ništa.

Navodilo se da su crno-beli poslali ponudu za Slukasa, što su ubrzo demantovali iz beogradskog kluba.

Pre Slukasa, ugovor sa Panatinaikosom su potpisali Luka Vildosa, Matijas Lesor, Kostas Adetokumbo, Dinos Mitoglu i Dimitris Moraitis, a očekuje se da to uskoro uradi i Džerijan Grent.

Slukas je prethodne sezone odigrao 36 utakmica u Evroligi za Olimpijakos i u proseku beležio 11 poena po meču uz 5,6 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Košarka

Pioniri Partizana šampioni Srbije

Pioniri košarkaškog kluba Partizana osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Arilju pobedili ekipu Mege rezultatom 70:64 (20:20, 17:22, 18:12, 15:10).

Tanjug

15:15

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu