Nova vest
Košarka 1

20.5.2024.

19:18

"Nadam se da ću ostati"

Košarkaš Real Madrida Edi Tavares izjavio je da se nada da će postići dogovor sa "kraljevskim klubom" u vezi nastavka saradnje.

Izvor: B92.Sport

Starsport

Španski mediji ranije tokom ovog meseca javili da su gorostasni centar i "kraljevski klub" dogovorili su saradnju na naredne tri godine.

Tavares je bio tema mnogih spekulacija o tome kako će napustiti redove aktuelnog šampione Evrope, a kao opcije za narednu etapu u karijeri pominjale su se NBA, Panathinaikos, ali i Dubai.

Ne, nije na mene. Ljudi bi mogli da pomisle da nisam bio tako dobar zbog situacije sa ugovorom. Ali moj uspeh je imao veze sa onim kroz šta sam prolazio tokom sezone, što se slučajno poklopilo sa pregovorima o obnovi ugovora. Činjenica da mi ugovor ističe nije me sprečila da se takmičim. Uvek morate biti dobri, znati šta se od vas očekuje, dati svoj maksimum. Ne možete štedeti energiju i misliti da ako se povredite nećete dobiti sledeći ugovor”, rekao je Tavares za As.

Na pitanje šta će se desiti u njegovoj budućnosti, odgovorio je da ne zna, ali da ne krije želju da i dalje bude deo ekipe koju vodi Ćus Mateo.

"Nadam se da ćemo postići dogovor i da ću ostati u Madridu. Srećan sam ovde, moja dva deteta su ovde, volimo kulturu, grad, ljude, ali i ono što Real Madrid predstavlja kao klub. Duša i volja tima. Videli ste kako je fudbalski tim pobedio Bajern Minhen u nedavnom polufinalu Lige šampiona. Biti ovde me čini srećnim, tera me da se trudim. Ne možete da se opustite, morate dati sve za pobedu. Nikada ne znate šta će se desiti, ali nadam se da ću ostati", rekao je Edi.

Reprezentativac Zelenortskih ostrva u Madird je stigao 2017. godine, a ove sezone ima prosek od  9,6 poena, 6,6 skokova, 1,5 asistenciju.

Ekipa Ćus Matea brani trofej Evrolige, a na predstojećem F4 u polufinalu će igrati protiv Olimpijakosa, a to će biti repriza prošlogodišnjeg finala.

Završni turnir igra se od 24. do 26. maja u glavnom gradu Nemačke.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu