Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.01.2023.

14:30

Partizan "blista" u prvoj i poslednjoj četvrtini – šta je sa Zvezdom?

Košarkaški analitičari doneli su interesantne podatke iz Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ova sezona Evrolige je definitivno najzanimljivija i najkompetitivnija otkako se prešlo na ovaj format, a za Srbiju je sjajno da ima dva učesnika.

Crvena zvezda je nakon 16 odigranih kola za nijansu bolja od Partizana sa po 8 pobeda i poraza, dok su crno-beli na skoru 7-9 i obe ekipe i dalje imaju šansu za Top8.

Verovali ili ne, na prvoj poziciji nalazi se Baskonija sa 11 pobeda i 5 poraza, a isti učinak ima Barselona koja je nedavno pobedila Zvezdu u Beogradu kao i Monako koji baš 5. januara stiže u Areu na meč sa Partizanom.

Košarkaški analitičari doneli su interesantne podatke iz Evrolige za učinak u dosadašnjem delu sezone i pokazuje Net Rating za svaku ekipu podeljeno po četvrtinama.

Kada pogledamo prvu četvrtinu, Olimpijakos je najbolji i u plusu su 30,6 poena na 100 poseda, dok je Barselona druga sa 22,7 poena i na trećem mestu beograski Partizan sa 18,4 dok je za nijansu lošiji Real Madrid sa 18,1.

Crvena zvezda je u minusu 12,9 u prvom kvartalu. Međutim, Zvezda se odlično prilagodi i sa 7,7 poena plusa na 100 poseda završava druge četvrtine, treću sa 2,6 i četvrtu opet u minusu 11,9 što je najlošiji učinak u Evroligi.

Partizan posle odlične prve četvrtine padne i u minusu 13,4 poena završava drugu deonicu, a treću -13,2 poena, dok su u četvrtoj ponovo budni i ratoborni i sa 5,5 poena u plusu završavaju istu.

Tabelu možete videti i sami:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve