Nova vest
Košarka

Subota, 08.10.2022.

12:55

Ataman: Partizan će u plej-of

Ergin Ataman, trener košarkaša Efesa, ubeđen je da će njegov tim i ove sezone ostvariti dobar rezultat u Evroligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ataman: Partizan će u plej-of
Foto: Profimedia

Efes je na startu elitnog takmičenja pobedio kao domaćin Crvenu zvezdu sa 72:59.

Ataman je u intervjuu za Gazeto delo Sport dao interesantnu izjavu.

"Prošle godine, moja mantra je bila u odbrojavanju, koji broj pobeda nas je delio od druge titule. Ovog puta hodaću oko trenera sa tri podignuta prsta kao dokaz. Neću trošiti reči, biće dovoljno da označim taj broj", rekao je Ataman.

Iskusni strčnjak je prognozirao kako će izgledati ovogodipnje takmičenje.

"Evroliga je veoma jaka, takmičarskija i teža. Imate tri tri grupe od šest timova sa minimalnim razlikama među njima. Kandidati za Fajnal For biće Efes, Real, Barselona, Olimpija Milano, Olimpijakos i Monako, koji je znatno podigao budžet dovodeći odlične igrače. Što se tiče plej-ofa, Fenerbahče, Bajern, Makabi, Panatinaikos, Partizan, sa povratnikom Obradovićem i domaćim faktorom koji može da napravi razliku, te Virtus Bolonja. I tek onda ostali od kojih neko može da iznenadi", kaže Ataman.

Na kraju, otkrio je koja dva tima če se naći u finalu.

"Milano se pojačao na svim mestima, iako su izgubili Serhija Rodrigesa. Za mene je Olimpija najopasniji protivnik. Sad ću reći, Milano i Efes će igrati finale Evrolige. I biće to sjajno finale", zaključio je Ataman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu