Nova vest
Fudbal 0

18.5.2024.

10:45

FSS saopštio:"Sudovi potvrdili zakonitost"

Fudbalski savez Srbije saopštio je da su sudovi potvrdili zakonitost postupanja ove krovne organizacije.

Izvor: Tanjug

Peđa Milosavljević/Starsport

"Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) doneo ja odluku kojom se odbija žalba koju je ŽFK Spartak iz Subotice podneo protiv odluke Žalbene komisije Fudbalskog saveza Srbije od 23. novembra 2023. godine i time u potpunosti potvrdio da su organi Fudbalskog saveza Srbije postupali zakonito kada su u korist ŽFK Crvena zvezda službenim rezultatom (parforfe) okončali utakmicu, koja je odigrana 4. oktobra 2023. godine izmedju ŽFK Spartak iz Subotice i ŽFK Crvena zvezda iz Beograda", saopšteno je iz FSS.

Naime, po mišljenju komesara za takmičenje, ali i Žalbene komisije Fudbalskog saveza Srbije ŽFK Spartak je na konkretnoj utakmici igrao sa većim brojem stranih igračica u amaterskom statusu od onog koji je dozvoljen sportskim pravilima, zbog čega su nadležni organi najpre doneli prvostepenu, a zatim i drugostepenu odluku o okončanju konkretne utakmice službenim rezultatom.

Navedene odluke je ŽFK Spartak svojom žalbom pokušao da poništi, ali je CAS ovu žalbu i sve zahteve istaknute u istoj u celosti odbio i obavezao ŽFK Spartak da Fudbalskom savezu Srbije i ŽFK Crvena zvezda nadoknadi troškove postupka.

Istovremeno, Fudbalski savez Srbije dobio je ove nedelje odluku Višeg suda u Beogradu kojom je ovaj sud odbio u celosti tužbu FK Partizan kojom je tražen poništaj odluke Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije i time potvrdio da u donošenju iste nije bilo nedostataka zbog kojih se arbitražna odluka može poništiti.

Nakon svih drugih slučajeva koje u prethodnom periodu CAS presudio u korist Fudbalskog saveza Srbije, među kojima su i medijski propraćeni slučajevi koji su protiv Fudbalskog saveza Srbije na CAS-u vođeni po žalbama FK Kolubara, gospodina Spasića i gospodina Tončeva, prethodno pomenute odluke koje su ovih dana doneli CAS i Viši sud u Beogradu nedvosmisleno potvrđuju kontinuitet u zakonitom postupanju Fudbalskog saveza Srbije i naporima da fudbalsku igru zaštiti od svakog oblika nezakonitosti.

"Zahvaljujemo se ovim putem svim ljudima koji su svojim iskazima ili svojim profesionalnim radom na ovim slučajevima doprineli da se činjenice u navedenim postupcima potpuno i tačno utvrde a zakon primeni i sprovede u potpunosti. Posebno se zahvaljujemo našem advokatskom timu iz kancelarije VG Law, advokatima Veljku Grkoviću i Snežani Mitić na posvećenosti i profesionalnom pristupu u zastupanju Fudbalskog saveza Srbije u navedenim slučajevima", ističu iz FSS.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu