Obradović objasnio kako je Partizan pobedio Žalgiris

Košarkaši Partizana pobedili su Žalgiris rezultatom 88:74 u 23. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Petak, 03.02.2023.

21:25

Obradović objasnio kako je Partizan pobedio Žalgiris
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je uspeo da napravi veliki poduhvat i nadigra Žalgiris u Kaunasu i dođe do 12. pobede u sezoni u elitnom takmičenju.

Nakon meča je na parketu kratku izjavu dao trener Željko Obradović.

"Imali smo više ofanzivnih skokova nego defanzivnih. Domaćin je imao dobar period u trećem kvartalu, a o tome smo pričali, pošto su oni tim koji nikad ne odustaje. U četvrtoj četvrtini je bila dobra odbrana i iskoristili smo kvalitet koji imamo", objasnio je Obradović.

Potom je na konferenciji za medjie rekao:

"Žalgiris je pokazao veliki kvalitet tokom sezone, pričao sam sa trenerom posle meča i čestitao mu na svemu što su uradili već. Odigrali smo sjajno prvo poluvreme, a na odmoru smo pričali da će se oni vratiti, što su i uradili, imaju karakter i pokazali su da smo morali da se vratimo na to kako smo igrali od početka. U poslednjoj deonici smo to uradili, igrali smo pametno u napadu, imali smo više ofanzivnih skokova, to me čini ponosnim, igrali su sa velikom željom. Sa druge strane je bilo različito. Mislim da smo zaslužili da pobedimo, želim da čestitam igračima, a jedna stvar zbog koje sam ponosan je što smo imali navijače i ovde, želim da im se zahvalim na tome", rekao je trener Partizana.

Evo i šta je rekao treneru Maksvitisu kome je ovo prva sezona u Evroligi.

"Čestitao sam mu, jer verujem da igraju dobru košarku. Znate, pokazali su karakter koji je važan za svaki tim, odigrali su dosta dobrih utakmica. Ne predaju se. Sviđa mi se to. Želim im sve najbolje. Ovo je Maksvitisu prva sezona u Evroligi, pokazuje se sjajno, ima kvalitet kao trener, mi pravimo mnogo analiza, tako da ga u potpunosti razumem u svakom aspektu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: