Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.09.2022.

21:18

Pešić: Vi ste tu da palite masu, ali nemojte da mi izvrćete reči

Selektor Srbije Svetislav Pešić održao je prvu konferenciju za medije od dolaska u Prag povodom početka Evrobasketa.

Izvor: SS

Autor: SS

Pešić: Vi ste tu da palite masu, ali nemojte da mi izvrćete reči
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

"Orlovi" prvi meč u grupi D igraju u petak od 21.00 kada će im rival biti selekcija Holandije, o čijoj igri i pristupu meču je najpre govorio popularni "Kari".

"Postoji plan igre, plan svega, vodimo računa ne samo o potrošnji, već i da utakmicu kao prvu, respektujemo, a da pokažemo i skromnost, i da pokažemo samopouzdanje, da verujemo u mogućnosti, ali u isto vreme da budemo skromni", rekao je Pešić, pa nastavio nešto oštrije:

"Okružuje nas masa navijača, a vi koji palite narod u Srbiji, ja razumem da imate svoj stav, to je vaše pravo, vi ste da komentarišete i o igri, koučingu, ali ne bih baš voleo da se moje reči koriste u tu svrhu. Samo sam rekao da je prvi cilj u Pragu je da nastavimo proces, da pokušamo da popravimo igru i da se kvalifikujemo za Berlin. Nigde nisam rekao da ćemo biti ovde prvi ili u Berlinu. Naravno da bih voleo, ali ne određujem ciljeve, to ste vi odredili kada sam došao u septembru. Voleo bih da mi ne izvrćete reči, to ekipi nije potrebno. Trener sam 40 godina, ništa me ne može iznenaditi, ali volim, ako ćemo da sarađujemo, a ja sam spreman, onda da se moje reči ne izmišljaju i da budemo skromni i korektni prema timu", poručio je, između ostalog, Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu