- Eurobasket 2017 -

Mačvan: Glasali da li da izađemo na balkon bez zlata

Milan Mačvan, kapiten reprezentacije Srbije, otrkrio je za “Večernje novosti” da su igrači razmišljali da ne izađu na balkon prilikom dočeka.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Mačvan i saigrači bili su razočarani porazom u finalu Evrobasketa od Slovenije sa 93:85, zbog čega su glasali da li doček uopšte da bude održan.

Međutim, odlučili su da se pojave na balkonu Skupštine grada gde ih je sačekalo više od 20.000 ljudi.

“Strašno mi je krivo što sam treći put morao da se penjem na balkon sa srebrom. Čak smo glasali da li uopšte da izlazimo pred sve te ljude bez zlata. Znali smo da je doček već bio organizovan, ali smo razmišljali da otkažemo sve. Ipak, bilo bi bez veze da oduzmemo to pravo onima koji nikada nisu bili na balkonu, a mnogo je takvih. Verujte da nije lako popeti se tamo sa srebrom, bili smo utučeni“, rekao je Mačvan za “Večernje novosti” i dodao:

“Bojali smo se da će malo ljudi doći. Na terasi nismo ni shvatili koliko je bilo naroda, tek smo na slikama videli. Nije ni navijačima lako, i oni su očekivali zlato. Ma Saletova generacija je za sve kriva. Oni su osvojili sve, pa se od košarkaša uvek očekuje samo zlato”.

Košarkaš Bajerna koji je u odsustvu Miloša Teodosića kao kapiten predvodio ekipu, veruje da će zlato sa velikih takmičenja uskoro doći.

“Samo da svi budemo spremni. Želeli smo da evropsko zlato bude kruna generacije. Ali Svetsko prvenstvo se održava 2019, Olimpijske igre godinu dana kasnije, a naredni Evrobasket 2021, svi bi trebalo i dalje da igramo. Teo će biti najstariji sa 34, ostali će imati negde oko 31-32 godine. Realnost je da to Evropsko prvenstvo 2021. godine bude naše oproštajno, gde bi trebalo svi da se pojavimo i uzmemo to zlato. Naravno, ako je moguće da i na svakom sledećem budemo u najjačem sastavu...“, smatra Mačvan.

On je posebno bio oduševljen Bogdanom Bogdanovićem koji je izrastao u pravog lidera.

“Fasciniran sam Bogdanom, kako razmišlja, kako se nametnuo da bude lider, iako mu to nije bilo ni rečeno, ni dato. Odigrao je neverovatno, izneo toliki teret da četiri-pet minuta pre kraja finala više nije mogao da stoji na nogama i pitao je Saleta da ga menja. Zamislite kakva je to potrošnja bila, kada je na samom kraju rekao da ne može. I one suze na kraju... Bio je slomljen. Ali to je mentalitet šampiona, jedini put za uspeh u NBA. Od 2009. sam stekao mnogo iskustva, učio sam od Krstića i Tea kako se nosi traka... Imali smo sedmoricu novajlija koji su prvi put bili na velikom takmičenju. Nije mi teško pala nova uloga jer su svi momci fenomenalni. U nacionalnom timu si u obavezi da daš maksimum, bez obzira na to što nisi plaćen za to”, zaključio je Mačvan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu