Kokoškov: Sale rekao da smo favoriti? Ne može da me prevari

Selektor Slovenije Igor Kokoškov imao je interesantan komentar na izjavu selektora Srbije Aleksandra Đorđevića da je Slovenija favorit u finalu Evrobasketa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 16.09.2017.

12:55

Kokoškov: Sale rekao da smo favoriti? Ne može da me prevari
Foto: FIBA.com

Dve selekcije sastaju se u nedelju od 20:30 časova u istanbulskom Sinan Erdem Domu, gde se očekuje možda i deset hiljda navijača dve selekcije.

"To je suštinski nebitno. Znam da je to vama rekao, a znam šta je rekao u svlačionici. Normalno da imaš neku rezervu da ispuštuješ i protivnika pred medijima, ali sam siguran da će na zatvorenom sastanku sigurno reći: "Daj da pregazimo ove Slovence". To ne može da me prevari", rekao je Kokoškov. Srbija igra treće finale velikih takmičenja u poslednje četiri godine, nakon Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, dok se Slovenija prvi put bori za zlato.

"Đorđević sigurno ima veće iskustvo i kao igrač i kao trener u ovakvim situacijama. Ta njegova harizma i znanje, sve što donosi, kvalitet kao igrač, sada kao trenera. Ja to iskustvo nemam, ovo je moje prvo finale EP. Ali ne racionalizujemo ovaj momenat, imamo isti pristup, istu pripremu, da se koncentrišemo na manje stvari, da manje čitamo novine, manje na društvenim mrežama. Da glava bude čista i fokusirana samo na utakmicu", kaže selektor Slovenije.

Duel bivših zemljaka u Istanbulu će biti više od sporta i košarke.

"Emocije, energija. Niko se neće pojaviti ko se neće zalagati 100 odsto. I s njihove i sa naše strane će utakmica da se igra 110 odsto. Ali moraš da igraš pametno, dobro, zajedno. Energija je velika stvar, hrabrost, ali to neće biti dovoljno. Moraš da igraš dobro. Treba da se digneš i daš tih 11 trojki Litvaniji, da postigneš 42 poena. Sama energija neće biti dovoljna", istakao je Kokoškov.

Kokoškov je izrazio veliko poštovanje prema Đorđeviću.

"Kada sam odrastao imao sam dva idola u košarci - Dražen i Saša. Velika stvar je za evropsku i srpsku košarku da je ostao u njoj kao trener. Svojom harizmom, znanjem, prisustvom. To su stvari koje plene. Prijatelji smo, ja njega znam mnogo bolje nego on mene. Imam veliko poštovanje za njega i kao igrača i kao trenera. Sutra će biti festival košarke, za mene lično. Ali zato se i baviš ovim poslom", zaključio je srpski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: