Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2015.

22:51

Hrvatima lokalni derbi, povreda Bogdanovića

Košarkaši Hrvatske savladali su Sloveniju 80:73 (17:23, 27:15, 21:16, 15:19), uz povredu prve zvezde tima Bojana Bogdanovića, u prvom kolu Evrobasketa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Bek Bruklin Netsa je sredinom drugog perioda doživeo težak pad na parket, pa se više nije vraćao u igru u punoj zagrebačkoj Areni.

Lekar hrvatskog tima je potvrdio da je Bogdanović loše reagovao u razgovoru sa doktorima i da je verovatno doživeo potres mozda, pa će skoro izvesno propustiti derbi sa Grčkom.

Hrvati su sjajnom igrom u drugom i trećem periodu prelomili meč protiv lokalnog rivala u zagrebačkoj Areni.

Domaćina je predvodio Krunoslav Simon sa 20 poena i 6 skokova, 17 je dodao Luka Žorić, dok je odličan bio mladi Mario Hezonja sa 13, uz 6 uhvaćenih lopti.

Nešto slabiji učinak od očekivanog imao je Dario Šarić sa 8 poena ui 7 skokova, dok je pre povrede leđa 9 ubacio Bogdanović.

S druge strane, u timu Slovenije se istakao Zoran Dragić sa 14 poena, 11 je dodao Jaka Blažič uz 6 skkova, dok su po 10 ubacili Alen Omić i Miha Zupan.

Hrvati u drugom kolu igraju sa Grčkom, koji su na premijeri ubedljivo savladali Makedoniju, dok Slovence očekuje duel sa Gruzijom, koja je neočekivano poražena od Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve