Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2015.

20:43

Bjelica: Ovo ništa ne znači

Nemanja Bjelica istakao je posle pobede Srbije nad Španijom da tim mora svaku utakmicu igrati kao da je finale.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Budući NBA as je sa 24 poena predvodio "Orlove" do velikog preokreta i pobede 80:70 na startu Evrobasketa.

"Kad su svi očekivali da će Španci da nas razvale, mi smo uspeli da preokrenemo. Oni se vratili, ali mi smo uzvratili i pobedili. Međutim, ništa nam ovo ne znači, ako sutra ne dobijemo Nemce", rekao je Bjelica.

Srbija je ovom pobedom postala favorit za osvajanje grupe, ali je osim Nemačke očekuje još nekoliko teških utakmica, pre svega sa Italijom i Turskom.

"Svaku utakmicu treba da shvatimo kao finale i danas smo se svi osećali kao da je poslednja, a ne prva utakmica na prvenstvu. Dosta smo se emotivno istrošili, ali tako treba da se igraju ovakve utakmice. Mislim da smo meč prelomili kad smo se vratili prvi put", dodao je Bjelica.

Ključni faktor tog preokreta početkom drugog poluvremena bio je Nemanja Nedović sa deset uzastopnih poena, uključujući i dve trojke.

"Trebala nam je takva deonica da nas vrati u utakmicu. Nekako smo bili pospani na početku. Izgledalo je kao da su nam se malo stegle ruke zbog početka prvenstva, ali srećom, uspeli smo da se vratimo do kraja poluvremena i drugo poluvremo smo odigrali i pogađali kao u transu. Sad je najbitnije da ostanemo na zemlji jer nas za manje od 24 sata čekaju Nemci", rekao je Nedović.

Srbija sledeći meč igra sa Nemačkom, u nedelju od 15 časova, takođe u Berlinu.

Miroslav Raduljica rekao je da je timu važno što je pobedio Španiju posle pet godina, ali da ga najviše raduje način na koji je pobeda ostvarena, posle slabije igre u prvom poluvremenu.

"Značilo nam je mnogo, posebno što je protiv njih, a i što je prva utakmica. A i način na koji smo dobili, kako smo se vratili. Nije to funkcionisalo kako treba u prvom poluvremenu. Ali, onda je došla ta treća četvrtina. Nešto 'klikne' u toj trećoj četvrtini i onda gazimo. To je jedina reč koju mogu da upotrebim je 'gazimo'“, rekao je Raduljica.

Španci su često prigovarali sudijama, a jedan novinar je primetio da im ta "kuknjava" nije pomogla.

"Dobro, i ja sam malo kukao", rekao je Raduljica uz osmeh, "Srećom, ovaj tim Srbije je ceo u tome da igramo jedni za druge. Važna je pobeda, ali mene više raduje način na koji smo dobili. Ta odbrana, jer smo pokazali da možemo da igramo na neverovatnom nivou, možda čak i bolje nego prošle godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu