Drugi dan slavlja u Italiji VIDEO

Drugog dana Italijani širom zemlje na ulicama, trgovima u barovima, na plažama slave pobedu svog nacionalnog fudbalskog tima na Evropskom prvenstvu.

Komentari 2
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Foto: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

"Auzuri" su, u autobusu bez krova, u masi navijača koji su okupirali rimske ulice, prošli dva kilometra puta od predsedničke palate do sedišta vlade.

Okupljena masa nije dozvolila autobusu da se kreće brzinom većom koraka čoveka.

Taj deo slavlja policija je prvobitno zabranila jer je ocenila da bi masovno okupljanje ljudi moglo pogoršati epidemiološku situaciju.

Ali, nakon kratkog ubeđivanja između zamenika kapitena tima Leonarda Bonučija i šefa policije, dozvoljeno je da pobednici u otvorenom autobusu prođu ulicama Rima.

Predsednik Republike Serđo Matarela je pozdravio fudbalere i rekao da je “njihovo granitno jedinstvo dobra metafora za zemlju koja nakon skoro dve godine odricanja i patnje ima potrebu za podsticajem i jedinstvom”.

Premijer Mario Dargi dočekao je “plave” na ulazu u zgradu vlade i kako prenosi agencija rekao da su fudbaleri stavili Italiju u “centar sveta”.

“Sport neizbrisivo obeležava istoriju nacija. Danas ste vi ušli u istoriju”, reako je premijer Dragi fudbalerima.

Manje entuzijastični su stručnjaci zaduženi za praćenje epidemiološke situacije.

Vladin komesar za vanredne situacije general Frančesko Filjulo je, kako javlja agencija, istakao kako je Italija spremna i za treću dozu vakcinacije, ako to bude potrebno i da su obezbeđene značajne količine rezervnih doža vakcina.

Vesti

prethodna strana 1 / 33 sledeca idi na stranu