Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.07.2021.

20:20

Italijani optužuju: "UEFA vraća uslugu Engleskoj zbog Superlige"

Dan nakon što je Engleska prošla u finale Evropskog prvenstva i zakazala duel protiv Italije, sa "čizme" su počele "igrice" i vršenje pritiska.

Izvor: SS

Autor: SS

Italijani optužuju:
EPA-EFE/Carl Recine

Naravno, sve posle spornog penala u meču protiv Danske kojim je selekcija "tri lava" prošla u veliko finale.

Ugledni "Gazeta delo Sport" objavio je tekst u kome navodi da UEFA i Aleksandar Čeferin žele da se oduže Engleskoj i premijeru Borisu Džonsonu.

Razlog? Taj jer je Džonson bio direktan protivnik evropske Superlige koja je pre samo dva meseca doživela krah u pokušaju osnivanja 12 najuglednih evropskih klubova.

"Italijo, oprez: Engleska u finalu nakon političkog vetra", stoji u naslovu na "Gazeti".

U tekstu se nastavlja:

"Vrlo velikodušno dosuđen jedanaesterac koji je Sautgejtovoj ekipi omogućio da eliminiše Dansku potvrđuje sumnje o vraćanju usluge Borisu Džonsonu, koji se smatra spasiocem evropskog fudbalanakon napada na Superligu", pojašnjeno je.

Navodi se i tadašnja izjava Borisa Džonsona:

"Uradićemo sve što možemo kako bismo osigurali da se predlog ne realizuje. Mislim da to nije dobra vest za navijače, kao ni za fudbalu ovoj zemlji", rekao je Džonson u maju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve