Švajcarci dobili meč bez značaja

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2008.

22:44

Default images

Fudbaleri Švajcarske oprostili su se pobedom od Evropskog prvenstva. U trećem kolu grupe A oni su u Bazelu pobedili pobednika grupe Portugal rezultatom 2:0. Oba gola za nacionalni tim Švajcarske postigao je Hakan Jakin, u 72. i 83. minutu iz penala. Rezultat meča nije imao uticaj na tabelu grupe, jer je Portugal ranije izborio plasman u četvrtfinale, a Švajcarci ispali.

Na meču su se od reprezentacije oprostili selektor Kebi Kun i golman Paskal Cuberbiler, koje su navijači pozdravili ovacijama.

Portugal je u poslednje kolo izašao sa potpuno promenjenim timom, ali je dominirao u većem delu meča – prečku je pogodio Pepe, stativu Nani, a Helder Postiga propustio je čistu priliku.

Kada su Portugalci svoje šanse propustili, na scenu je stupio Jakin i sa dva gola izborio utešnu pobedu za domaćine.

Domaći tim je je većim delom bio bolji i nadmoćniji od rivala, koji je opušteno ušao u meč nakon što je ranije obezbedio plasman u četvrtfinale. "Crveni" su stvorili i nekoliko veoma povoljnih prilika, a uspeh je obezbedio dvostruki strelac Jakin u drugom poluvremenu. Prethodno su mogli da se upišu u strelce Behrami i Inler.

Portugalci su nastupili bez najboljih igrača, koje je selektor Luis Skolari odmarao uoči četvrtfinalnog duela 19. juna protiv drugoplasiranog tima iz B grupe.

U sporom tempu su igrali bez izražene želje za uspehom, ali su i oni imali šanse da zatresu protivničku mrežu. Posebno je mogao da se istakne Nani, koji je u dva navrata pogodio okvir gola.

U celini, bila je to sasvim zaslužena pobeda Švajcaraca, kojima ostaje žal za olako izgubljenim bodovima protiv Češke i Turske u prvom i drugom kolu takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: