Džerald Mekoj potpisuje za Panterse

Defanzivni tekl Džerald Mekoj koji je ostao bez ugovora u Tampa Bej Bakanirsima postaće novi defanzivac Karolina Pantersa.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Michael Reaves/Getty Images
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Džerald Mekoj je u ligu došao 2010. godine kada su ga Tampa Bej Bakanirsi "podigli" sa 3. pozicije na NFL draftu, iza Sema Bredforda i Ndamukoga Sua.

Od tada pa sve do 20. maja 2019. godine, Mekoj je bio član Bakanirsa i za to vreme je imao 6 "Pro Boul" nastupa i 5 "Ol Pro" selekcija, uz to je na 123 utakmice imao 267 obaranja (teklova) i 54,5 sekova (obaranje kvoterbeka za gubitak jardi).

Kako su preneli američki mediji, Mekoj je imao 10 ponuda, a izbor je suzio na Klivlend Braunse, Balimor Rejvense i Karolina Panterse, da bi se na kraju odlučio za Panterse, koji su mu ponudili jednogodišnji ugovor vredan 10,25 miliona, od čega je 8,25 garantovano i dobio je 4 miliona dolara bonusa za potpis.

Karolina je pre nekoliko dana očistili "seleri kep" tako što su izmenili ugovor Toriju Smitu i otpusili su Meta Kalila. Mekoj će biti odličan dodatak Karolininoj "3-4" šemi u odbrani koju forsira njihov trener Ron Rivera.