Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 15.12.2020.

10:44

Štefanek objasnio zašto je odustao od odbrane zlata na OI VIDEO

Davor Štefanek, aktuelni olimpijski šampion u rvanju, odlučio je da završi trofejnu karijeru.

Izvor: MS

Autor: MS

Štefanek objasnio zašto je odustao od odbrane zlata na OI VIDEO
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Štefanek je proteklog vikenda okončao karijeru na Svetskom kupu u Beogradu posle eliminacije u četvrtfinalu, kada je ostavio patike na strunjači.

U utorak je bio gost televizija Prva u "Jutru" i u kratkim crtama sumirao sve urađeno.

"Nisam bio spreman za kraj, ali sam odlučio da psihički ne mogu da guram kao do sada. Zbog svog troipogodišnjeg sina Matije, svestan je mojih priprema i to što nisam kod kuće. Uz to sam i predsednik Sportskog saveza Srbije, teško mi je kada vidim da plače kada sa išao na pripreme i duže odsustvo. Sada želim da se posvetim porodici i ženi, koja se porađa za dva dana", rekao je Štefanek na Prvoj.

Rvanjem se bavi od svoje četvrte godine i još će jer će ostati uz srpske reprezentativce.

"Skoro sam u pelenama bio na stunjači. Ozbiljan radni vek je prošao, 31 godina u rvanju. Ostaću i dalje, ali neću biti aktivan. Treba da se preseče, glavni 'krivac' je Matija, što je pozitivna stvar".

Štefanek je prelomio i da ne brani olimpijsko zlato na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Ne želim da ljudima dajem lažnu nadu. Ne mogu da prihvatim Olimpijske igre u Tokiju i da se tamo pojavim samo da bih se pojavio", rekao je Štefanek, koga će menjati još jedan adut Srbije – Mate Nemeš.

"Treba dati šansu Nemešu. Sedam godina je bio drugi rvač, mnogo mi pomogao, imao podršku od njega i zaslužio je priliku. Rvanje u Srbiji nije Davor Štefanek, to potvrđuju medalje i uspesi. Imamo budućnost u tom sportu".

Štefanek je pored titule olimpijskog bio i svetski šampion, što mu je draži uspeh.

"Najponosniji sam bio u Taškentu 2014. godine, iako mi je najveći rezutat bio u Riju. Olimpijsko zlato je najveće, ali mi je tada bilo najteže. Rio ima najveću težinu, tada nismo imali nijednu medalju, osvojio sam je, a onda smo još sedam", rekao je Štefanek i izrazio nadu da će Srbija u Tokiju nadmašiti taj saldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve