Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 19.06.2010.

17:23

Japan Šapčanima poklonio tatami

Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki uručio je klubu "Šabac-Fuđimi" tatami (podnu podlogu za japanske borilačke veštine) vredan 23.200 evra.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Tatami površine 400 kvadratnih metara prvi put je postavljen u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Jevrem Obrenović".

Japanski ambasador je naglasio da borilačke veštine koje dolaze iz te zemlje paralelno unapređuju duh i telo i dodao da je zadovoljan jer su one veoma prihvaćene u Srbiji.

"Nadam se da ćete nastaviti da vežbate i da se usavršavate u duhovnom smislu. Tako ćete zauvek biti most prijateljstva između Japana i Srbije", istakao je Tošio Cunozaki tokom demonstracije borilačkih sportova koju su izveli članovi šabačkih klubova.

Tatami je, zbog svoje velike površine, namenjen za turnire i demonstracije sportova, a na njemu će nastupati klubovi koji se bave karateom, aikidom, kendom, džudom i džiju-džicom. U Šapcu postoji 20 takvih klubova i u njima trenira ukupno 2.000 takmičara.

Vlada Japana je do sada Srbiji uručila poklone u vrednosti od oko 200 miliona evra, od kojih je 2,57 miliona uloženo u razvoj sporta i kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve