Beograd u ritmu boksa

Sve je spremno za finale Memorijala Branko Pešić 58. Beogradski pobednik

Izvor: B92
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Ovo tradicionalno takmičenje sa velikim renomeom u celom svetu, ove godine je bilo kako svi kažu kao Svetsko prvenstvo.

Samo učesnika, boksera, bokserki i članova timova bilo je 355.

Beograd se pokazao kao sjajan domaćim, kvalifikacije su počele 23. aprila, u ponedeljak su na programu pojedina ženska finala i većina polufinalnih mečeva.

A utorak sledi spektakl. Finalni mečevi u dvorani Rakovica zakazani su od 20.00, uz direktan tv prenos na kanalu Arena fight.

Tokom ova tri dana videli smo mnogo sjajnih mečeva a kako i nebi kada je na turniru prijavljeno mnogo osvajača medalja sa ranijih SP i Evrospkih prvenstava, takođe i puno boksera koji su ranije obezbedili plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Večeras u polufinalu gledaćemo dva srpska najbolja boksera, Vladana Babića i Vahida Abasova. Oni su u odličnim mečevima dobili svoje rivale u kvalifikacijama i četvrtfinalu, obezbedivši bronzane medalje. Večeras boksuju i pobede im donose plasman u finale i mečeve za zlato. Imaćemo i dve dame u finalu.

Nina Radovanović iz Beograda i Saška Rapajić takođe su stigle do dve pobede na beogradskom pobedniku i sutra će svoj raskošni talenat pokazivati i velikom auditorijumu, na televizijskom prenosu.

U Beogradu je puno legendi boksa iz bivše Jugoslavije, od kojih je puno njih, zahvaljujući angažovanosti predsednik Srbije Aleksandra Vučića, juče u Institutu Batut, dobilo vakcine Sputnjik.

Predvode ih Ante Josipović i Ace Rusevski, žive legende boksa, koji su oduševljeni pokretanjem Regionalne lige u olimpijskom boksui najavom da će dvorana u Zrenjaninu u junu poneti ime Zvonko Vujin, koji je veliki šamppion Srbije, a preminuo je prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.