Radnički uzvratio udarac Loznici, majstorica za titulu

Bokseri beogradskog Radničkog savladali su Loznicu 8:6 u drugom meču finala plej-ofa Superlige Srbije i izjednačili u seriji na 1:1.

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

U prvom meču bilo je 10:4 za Lozničane, koji su ispustili priliku da obezbede titulu.

Tako smo stigli do čuvene majstorice, odnosno odlučujućeg susreta finala Superlige Srbije u petak.

"Oba tima su pokazala ogromnu želju i žar za pobedom koji su ih i odveli do pobeda na domaćim terenima i do zakazivanja majstorice u kojoj će sve karte biti otvorene. Sledi neutralni teren, isti pritisak i isti motiv, a pobednik, kao i u svakom sportu će biti samo jedan. Ipak, boks je plemenita veština u kojoj posle bitke sledi zagrljaj protivnika koji označava pobedu sporta, što i jeste najlepša slika i poenta svega što se na terenu dešava, ponosni smo što će ko god da zagrli šampionski pehar, kome god ta prestižna titula pripadne, na kraju svega slaviti sport i sportska priča i što će sa te strane svi biti pobednici, ovi sjajni momci i borci, koji svakodnevno provode sate i sate trenirajući sa tim ciljem, a to je trijumf sporta", istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

BK "Radnički" Beograd - BK Loznica 8:6 (do 57 kg Veljko Gligorić - Semiz Aličić 0:2, do 63 kg Pavel Fedorov - Nenad Jovanović 2:0, do 69 kg Bakhid Abbasov – Jaroslav Marsiz 2:0, do 75 kg Viktor Džiaškević - Sandro Poletan 2:0, do 81 kg Vladimir Mirončikov - Đokić Vouter 2:0, do 91 kg Andrej Batirev - Sergej Horskov 0:2, + 91 kg Sergej Kalčugin - Dušan Veletić 0:2)