Nikodijević primio Borovčanina: Počinje nova era boksa VIDEO

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević primio je delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS) na čelu sa predsednikom Nenadom Borovčaninom.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Nikodijević je izrazio zadovoljstvo što će na prestojeći 57. turnir "Beogradski pobednik - Memorijal Branko Pešić" doći bokserska elita Evrope.

"Pripadam mlađoj generaciji koja ne pamti najslavnije dane boksa, ali sam odrastao na sjajnim pričama o bokserskim uspesima. I zato u vremenu koje sledi dugujemo više pomoći boksu da se vrati na stare staze slave i da nas ponovo obraduje olimpijskom medaljom, ako ne u Tokiju, onda u Parizu", rekao je Nikodijević.

On je dodao da je sa Borovčaninom razgovarao da se u Beogradu stvore bolji uslovi za trening, da se napravi njihov beogradski kutak i da se deca bave boksom.

"Siguran sam da talenta i potencijala imamo, ako ne više, bar onoliko koliko imaju oni koji sad osvajajuj medalje" istakao je Nikodijević i podsetio da je "Beogradski pobednik" ustanovio nekadašnji gradonačelnik Branko Pešić, po kome sada turnir nosi ime.
"Pešić je jedan od najpoznatijih Beograđana 20. veka, bio je veliki ljubitelj boksa, osnovao je ovaj turnir i sada je prilika da ponovo pošaljemo lepu sliku u svet. Mi smo u poslednjih 10 godina imali ovde preko 100 velikih događaja, a siguran sam da će tako biti i sada. Verujem da počinje nova era kada je u pitanju bokserski sport u Beogradu i Srbiji",
poručio je Nikodijević.

Borovčanin se zahvalio na prijemu i istakao da u Beograd dokazi bokserska elita.

"Pobednik postaje jedan od najjačih u Evropi, okuplja se bokserka elita, biće veliki test za naše boksere, koji će siguran sam dati sve od sebe i nadam se da će neko od njih podići trofej
", rekao je prvi čovek BSS.

On se zahvalio Gradu na podršci da se izgradi beogradski trenažni centar.

"Hvala na podršci, jedino još nemamo podršku ministarstva sporta, ali imamo podršku predsednika države koji nam je omogućio sponzore i nadam se da ćemo uskoro ponovo osvajati medalje na velikim takmičenjima. Boks je sport viteški, ogledalo nacije i ne bi uzalud Putin, Merkelova, Makron, kraljica Elizabeta posećivali svoje boksere. Boks se boksuje, oči u oči i zato je posebno zanimljiv", rekao je Borovčanin.

Reprezentativci Sandro Poletan i Vladan Babić istakli su da su vredno radili, da će na turniru dati sve od sebe, da zadatak nije lak, ali da veruju u odlične rezultate i pozvali publiku da ih podrže.

Memorijal "Branko Pešić - Beogradski pobednik 2019" , održaće od 16. do 20. aprila. Kvakifikacije su u "Pinkiju", a finale u dvorani "Šumice".

Publici će se predstaviti 169 boksera i bokserki iz 20 zemalja sveta. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd, a generalni sponzor je Telekom Srbija.