Nova vest
Auto-moto

Sreda, 13.01.2010.

20:36

Dakar: Etapa Ferhufenu i Šišeriju

Holanđanin Frans Ferhufen kod motociklista i automobilista Žerlan Šišeri iz Francuske trijumfovali su na 11. etapi Dakara voženoj od Santijaga do San Huana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ferhufen, vozač ekipe BMW, je do pobede na 220 kilometara dugom brzincu, koji je vožen u okviru etape dužine 434 kilometara, došao u vremenu od 2:44.50 sata. Drugo mesto zauzeo je Amerikanac Džona Smit na KTM motoru, ispred još jednog vozača na motoru austrijskog proizvođača Alana Dukloa iz Francuske.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Srpski predstavnik u Argentini i Čileu Gabor Sagmajster zauzeo je 62. mesto na brzincu, sa nešto više od sat vremena zaostatka u odnosu na Ferufena.

Sagmajster zauzima 63. mesto u generalnom plasmanu Dakara, u kojem vodi Francuz Siril Despre, koji je 11. etapu završio na sedmom mestu. Despre ima prednost od skoro sat vremena i 21 minuta u odnosu na Pal-Andersa Ulevalsetera iz Norveške, koji je u sredu imao četvrto vreme.

Kod automobilista je tokom 11. brzinca najbrži bio Šišeri u BMW-u, koji je kroz cilj prošao posle 2:34.51 sata, s prednošću od 30 sekundi u odnosu na Orlanda Teranove iz Argentine u Micubišiju. Treće vreme imao je još uvek aktuelni pobednik najprestižnijeg relija na svetu Južnoafrikanac Žinijel de Vilije, vozač Foksvagena.

Zahvaljujući četvrtom mestu Naser Al-Atijah iz Katara je uspeo da smanji prednost klupskog kolege iz Folksvagena Španca Karlosa Sainca na skoro četiri i po minuta. Višestruki svetski reli šampion je etapu voženu u sredu završio kao deveti.

11. etapa bila je poslednja koja je (delom) vožena u Čileu, a do kraja 31. Dakara ostale su još četiri etape čiji će domaćin biti Argentina. U četvrtak je na programu etapa od San Huana do San Rafaela duga 796 kilometara, od kojih će 476 činiti brzinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve