Frančesko Banjaja je "broj 1" FOTO

Šampion najjače kategorije Frančesko Banjaja odlučio je da svoj broj 63 zameni sa jedinicom za ovogodišnji Moto GP šampionat, rečeno je na prezentaciji Dukatija

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Mediahouse.ducati.com / Insidefoto / Profimedia
Foto: Mediahouse.ducati.com / Insidefoto / Profimedia

Vozač Dukatija će biti prvi koji će braniti titulu sa jedinicom otkako je to uradio Kejsi Stoner posle osvajanja druge titule 2011. godine.

Poslednji vozač koji je odbranio titulu sa "kecom" bio je Mik Duan 1998. godine, osvojivši svoju poslednju titulu u Moto GP-u.

"Nisam mogao da se odlučim da li da koristim broj 63 ili da pređem na broj jedan i na kraju sam se odlučio za ovo drugo. Videti to na motoru je lepo, a sada će mi cilj biti da učinim sve da ga zadržim. Neće biti lako jer očekujem još veću konkurenciju nego prošle godine, sa puno rivala spremnih za borbu za titulu. Međutim, svestan sam da imam najbolji motocikl i tim koji će ponovo ići na visoko 2023", rekao je italijanski vozač, preneo je sajt šampionata.

Poznato je da dvojica možda najboljih vozača svih vremena, Valentino Rosi i Mark Markes nikada nisu menjali svoje brojeve na motorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.