Rosi katastrofalan, Kvartararo ukrao trijumf Dukatiju!

Još jedna fantastična trka u Dohi! Pobedu odnosi Fabio Kvartararo.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Fantastična trka, druga ove sezone, videli smo loš start Štefana Bradla i fenomenalan start Horhea Martina koji je tokom čitave trke držao prvu poziciju.

Aleks Rins je uspeo da se probije ispred Dukatijevaca na mesto broj dva i pokušao da napadne prvu poziciju Horhea Martina, pogotovo na 14 krugova pre kraja, ali se Martin sjajno branio.

Zarko potom dolazi do drugog mesta, dok Valentino Rosi dole pada na 20. mesto, što na najbolji način oslikava njegov katastrofalan vikend, da bi par krugova kasnije Rins izgubio i to treće mesto, pa je Dukati imao prve tri pozicije, odnosno četiri u prvih pet.

Pri brzini od oko 300km/h je došlo do kontakta između Milera i Mira, dok Lekuona i Aleks Markes izleću sa staze, a Džek Miler je bio pod istragom i to je okarakterisano kao trkački incident i kazni nije bilo.

Pet krugova do kraja je ostalo, Horhe Kvartararo prepoznao situaciju, napao Horhea Martina i oteo mu poziciju broj jedan, probao je i Vinjales da obiđe Dukatijevce, a Zarko iskoristio njegovu malu grešku i vratio se na mesto broj 3 iza Martina i Kvartarara.

Prava ludnica i u poslednjem krugu, ali najveća promena je bila zamena dvojice Pramak Dukatija, gde je Zarko obišao Martina i jedva uspeo da ga zadrži na trećem mestu.

Četvrti je bio Rins, potom idu Vinjales, Banjaja, Mir, Binder, Espargaro, Bastijanini, Morbideli... Rosi tek 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.