Nova vest
Auto-moto

Subota, 29.06.2019.

17:17

Kvartararo "na sedmom nebu", pol pozicija i rekord staze u Holandiji

Mladi vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo osvojio je pol poziciju na kvalifikacijama u Asenu i uz to je postavio najbolje vreme ikada na stazi u Holandiji.

Izvor: SN

Autor: SN

Kvartararo
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Kvartararo je iza sebe ostavio vozače "nove škole", Maverika Vinjalesa iz Jamahe i Aleksa Rinsa iz Suzukija. Španac Mark Markes je završio kao 4. dok je njegov veliki rival Andrea Doviciozo bio tek 11, a Valentino Rosi nije ni bio u drugom delu kvalifikacija.

Pol Espargaro i Aleks Rins su od početka kvalifikacija bili najbolji i na kraju su završili na prve dve pozicije. Valentino Rosi je imao dosta problema i tek u poslednjem brzom krugu uspeo da ima neko iole značajnije vreme, pa će startovati tek sa 14. pozicije.

Kada se već govori o problemima u ovom delu kvalifikacija, ne smemo preskočiti ni Žoana Zarka koji je takođe imao problema sa svojim motociklom i u Holandiji počinje sa čak 18. pozicije.

U prvom izlasku na stazu u drugom delu kvalifikacija najpre je najbrže vreme postavio Mark Markes ali je njega brzo nadmašio Aleks Rins postavivši najbolji krug u Asenu ikad.

Fabio Kvartararo je zatim došao do pozicije dva, a u dva kruga nije uspeo da nadmaši Rinsa na Suzukiju. Maverik Vinjales je imao treće vreme dok su Dukatijevi vozači u tim momentima imali veliki zaostatak za vodećima.

Posle pauze u kojoj su svi vozači bili u garažama prvi je izašao Maverik Vinjales koji je odmah postavio brže vreme od Aleksa Rinsa i to za tri desetinke. Odgovor je stigao od Fabija Kvartarara koji je imao vreme 1:32.01.

Imao je El Diablo još jedan odličan krug ali nije uspeo da vozi brže od prethodnog kruga, dok ostali vozači nisu mogli da isprate ritam mladog Francuza. Fabio je inače došao do treće pol pozicije u karijeri posle Barselone i Heresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu