Nova vest
Auto-moto

Petak, 08.04.2022.

09:25

Ferari dominira u Australiji

Vozači Ferarija obeležili su prva dva zvanična treninga uoči Velike nagrade Australije u Melburnu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ferari dominira u Australiji
Foto: Profimedia

Na prvom treningu Karlos Sajns je bio pola sekunde brži od Šarla Leklera, ali je Francuz uzvratio u drugom najbržim vremenom ispred šampiona Maksa Ferstapena.

Red Bul je najbolje pratio Ferari ovog petka, jer je Ferstapenov timski kolega Serhio Peres imao treće vreme na prvom treningu.

Sedmostruki šampion Luis Hamilton je u prvoj "rundi" imao sedmo vreme sa 1,2 sekundi zaostatka za najbržim, a ispred njega je bio Meklarenov Lando Noris i Alpinin Esteban Okon.

Na drugom treningu Hamilton je bio tek 13, dok se iza prva trojice našao Fernando Alonso u Alpini. U prvih deset su bili još Peres, Okon, Valteri Botas (Alfa Romeo), Noris, Pjer Gasli (Alfa Tauri) i Danijel Rikardo (Meklaren).

Tokom treninga za treću trku sezone, viđene su i crvene zastave zbog problema koje je sa motorom imao Sebastijan Fetel. Aston Martin je saopštio da će zameniti pogonsku jedinicu u bolidu nemačkog vozača, ali to neće povući kaznu.

Uoči trke u Melburnu, Lekler je lider u generalnom poretku sa 12 bodova ispred timskog kolege Sajnsa, dok aktuelni šampion Ferstapen ima osam bodova manje od Španca.

Treći trening na programu je u subotu u pet ujutru po našem vremenu, dok se kvalifkacije voze od osam. Trka za Veliku nagradu Australije je u nedelju od 7 ujutru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu