Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 16.12.2021.

10:55

Mercedes odustao od tužbe – Hamilton ne želi titulu na sudu

Mercedes je odustao od tužbe protiv Svetske automobilističke federacije (FIA) na međunarodnom sudu.

Izvor: B92

Autor:B92

Mercedes odustao od tužbe – Hamilton ne želi titulu na sudu
Foto: Tanjug/Andrew Matthews/Pool Photo via AP

Prvi vozač ekipe Mercedesa Luis Hamilton zahtevao je od ljudi iz svog tima da odustanu od tužbe, jer ne želi da titulu osvoji na sudu.

Advokat Mercedesa Pol Heris izjavio je da imao slučaj koji je bio voljan da izloži na sudu, ali je Mercedes odustao od osporavanja završnice trke za Veliku nagradu Abu Dabija i direktora trke Majkla Masija.

Mercedes je u saopštenju objasnio da se bunio zbog novo načina primene pravila o bezbednosnom vozilu, što je uticalo na ishod trke.

"Zajedno sa Luisom pažljivo smo razmatrali kako da odgovorimo na dogadjaje u poslednjoj trci. Uvek smo se vodili ljubavlju prema ovom sportu i verujemo da svako takmičenje treba da se završi u trci. U nedelju su mnogi uključujući nas smatrali da način na, koji su se stvari dešavale nije bio pravilan"
, navodi se u saopštenju nemačkog tima.

FIA je u sredu uveče saopštila da će formirati komisiju, koja će se baviti analizom poslednje trke.

"Mercedes će aktivno raditi sa komisijom na izgradnji bolje Formule 1 - za svaki tim i svakog navijača, koji voli ovaj sport jednako kao i mi. Mi smatramo da je FIA odgovorna za ovaj proces i ovim putem povlačimo žalbu", dodaje se u saopštenju.

Iz Nemačkog tima su usput čestitali Maksu Ferstapenu na prvoj titulu šampiona Formule 1.

"Učinio si ovaj šampionat F1 zaista epskim. Radujemo se narednoj borbi na stazi sledeće sezone", poručili su iz Mercedesa.

Vozaču Red Bula, Holanđaninu Maksu Ferstapenu pehar za svetskog prvaka biće uručen u četvrtak uveče na gala večeri FIA u Parizu.

U međuvremenu, Svetska automobilska federacija (FIA) najavila je pokretanje istrage oko dešavanja u finišu Velike nagrade Abu Dabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu