Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 12.09.2021.

20:20

Ferstapen kažnjen

Vozač Red Bula Maks Ferstapen kažnjen je dodavanjem tri pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ferstapen kažnjen
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Ferstapen je kažnjen pošto je u danas u Monci kriv za incident sa Luisom Hamiltonom iz Mercedesa, posle kojeg su obojica završili trku.

Incident se dogodio u 26. krugu trke za Veliku nagradu Italije, kada je Hamilton izlazio iz boksa. Došlo je do kontakta, Ferstapenov bolid je odskočio od ivičnjaka i popeo se na Hamiltonov. Obojica su nepovređeni izašli iz vozila.

Na fotografijama i snimcima incidenta vidi se kako je guma Ferstapenovog bolida udarila Hamiltona u glavu. Sedmostruki svetski prvak ostao je nepovređen zahvaljujući oreolu koji štiti glavu vozača.

Uz kaznu od tri mesta, koja će se dodati na njegov plasman u kvalifikacijama, Ferstapen je dobio i dva kaznena poena u svojoj dozvoli.

"Posle saslušanja obojice vozača, predstavnika ekipa i analize video snimaka, utvrđeno je da je Ferstapen pretežno kriv za sudar sa Hamiltonom u krivini dva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su sudije razmatrale samo incident, a ne i njegove posledice.

Hamilton i Ferstapen se bore za šampionsku titulu, Britanac za rekordnu osmu, a Holanđanin za prvu.

Posle trke u Monci Ferstapen je zadržao prednost u generalnom plasmanu sa 226,5 bodova, a Hamilton ima 221,5 bodova.

Trka za Veliku nagradu Rusije vozi se 26. septembra u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu