Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 12.09.2021.

17:55

Hamilton: Ferstapen je znao šta će se dogoditi

Luis Hamilton prokomentarisao je sudar sa Maksom Ferstapenom u Monci.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton: Ferstapen je znao šta će se dogoditi
Foto: Profimedia

Hamilton je branio prvo mesto prilikom izlaska iz pit-stopa u 26. krugu, Ferstapen je pokušao da ga prestigne sa unutrašnje strane u drugoj krivini, ali ga je zakačio i praktično "zajašio".

Jedan točak Ferstapenovog bolita je čak zakačio Hamiltonovu kacigu, ali ga je teže povrede spasao zaštitni "oreol".

Oba bolida su pretrpela štetu pa nisu mogli da se vrate na stazu.

Ferstapen se u boks vratio peške i izjavio da mu Hamilton "nije ostavio dovoljno prostora", a Britanac je posle trke opisao šta se sve dešavalo.

"Trkao sam se najžešće što mogu, konačno sam obišao Landa (Norisa). Bio sam u vođstvu, bar su mi rekli da imam vreme za vođstvo, pa su me pozvali u boks. Zaustavljenja je bilo suviše sporo, izgubili smo nekoliko sekundi, mislim sekundu i nešto, ali nije bitno. Izašao sam i video Danijela (Rikarda) da me prolazi. Maks je stizao, bio sam siguran da sam ostavio prostor u širini bolida sa spoljne strane. Ušao sam u krivinu 1, bio sam ispred, ulazio sam u krivinu 2. Odjednom, on je bio iznad mene"
, rekao je Hamilton.

Dva bolida su imala sličan kontakt već u prvom krugu, ali se Hamilton pomerio u poslednjem trenutku zbog čega ga je prestigao Noris.

"Bila je to ista pozicija, ali ja sam popustio, to je trkanje. On sada nije želeo da popusti. Znao je šta radi u krivini 2 i šta će se dogoditi. Znao je da će ići preko ivičnjaka, ali je ipak to uradio. Pričaćemo sa sudijama i videti. Ne znam šta drugo da kažem", dodao je Britanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

21 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu