Nova vest
Auto-moto

Sreda, 19.02.2020.

21:59

Toto Volf: Red Bul najveći konkurent Mercedesu

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da će Red Bul biti najveći konkurent njegovoj ekipi u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Izvor: SN

Autor: SN

Toto Volf: Red Bul najveći konkurent Mercedesu
Photo by Clive Mason/Getty Images

Mercedes je bio najbrži na predsezonskim testiranjima u Barseloni, aktuelni šampion Hamilton bio je prvi, a drugo mesto zauzeo je Valteri Botas.

Dvojac Mercedesa vozio je 174 krugova, ali je dobar bio i Maks Verstapen u Red Bulu, koji je vozio 168.

Red Bul je i prošle sezone bio veliki konkurent Mercedesu, a pošto su pravila ostala ista i za ovu sezonu, Volf smatra da će u Red Bulu dati sve od sebe da Verstapen postane najmlađi šampion Formule 1.

"Mislim da je Red Bul najveći protivnik, pošto Maks može da bude najmlađi svetski prvak. Red Bul i Helmut (Marko) će na to staviti akcenat, bila bi to lepa stvar za njih i mislim da će se Red Bul potpuno koncentrisati na ovu sezonu", rekao je Volf za Skaj

Nemac Sebastijan Fetel imao je 23 godine i 134 dana kada je postao najmlađi šampion Formule 1 sa Red Bulom 2010. godine. Kada se završi sezona, u novembru trkom u Abu Dabiju, Verstapen će imati 23 godine i 60 dana.

Holanđanin je prošle sezone tri puta pobedio i prvi put je bio na pol poziciji. On je pozitivno ocenio današnja testiranja.

"Definitivno smo unapredili bolid u oblastima u kojima smo želeli. Sada moramo da odvezemo što više krugova, testiramo sve delove i vidimo gde još možemo da napredujemo. Nadam se da će to biti dovoljno", rekao je Verstapen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu