Nova vest
Auto-moto

Utorak, 11.06.2019.

19:20

"Nema nikakve zle namere... Pogledajte fudbal, postoji VAR i opet se diskutuje o igranju rukom"

Tehnički direktor Formule 1 Ros Bron je istakao da to takmičenje mora da bude još transparentnije.

Izvor: SV

Autor: SV

Photo by Mark Thompson/Getty Images

On se oglasio posle odluke direktorata trke u Kanadi da kazni vozača Ferarija Sebastijana Fetela, zbog čega je Nemac izgubio pobedu.

Bron je istakao da nije bilo “skrivene agende“, kao i da iza takve odluke ne postoje nikakve zle namere.

“Mogu da razumem kako se Fetel oseća i znam da će Ferari da uputi žalbu na takvu odluku. Takođe znam i koliko težak posao imaju sudije, koje moraju da donesu odluku u veoma kratkom vremenskom periodu. Njihove odluke mogu da utiču i na ishod trke. Imam poštovanje za njih i za njihov profesionalizam i verujem da su oni prvi koji bi rekli da ne bi voleli da pobednik trke bude odlučen zbog njihove odluke“, rekao je Bron.

On je naveo i da razume koliko je teško navijačima da prihvate da se vozač koji je prvi prošao kroz cilj ne nalazi na najvišem pobedničkom postolju.

“Sve mora da bude transparentnije kada dođe do odluke sudija, naročito u kompleksnom sportu kakav je Formula 1. Pogledajte fudbal... Iako postoji VAR i dalje ima diskusija o tome šta je igranje rukom, a šta ne. Možda bi bilo korisno da radimo sa FIA na načinima koji bi dozvolili sudijama da obrazlože svoje odluke“, rekao je Bron.

Podsetimo, Fetel je kažnjen sa pet sekundi dodatog vremena jer je u jednom manevru izašao sa staze, a potom se vratio ušavši u putanju Hamiltonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve