Haime već trpi kritike

Haime Algersuari iz Toro Rosa postaće u nedelju najmladji vozač u istoriji Formule jedan, ali je zbog neiskustva već postao predmet kritika drugih vozača.

Izvor: B92, Beta Svet
Podeli

Algersuari je Španac i ima samo 19 godina. On je imenovan da bude zamena za 30-godišnjeg Francuza Sebastijana Burdea u timu Toro Roso.

"Znam da nisam baš iskusan, znam da nemam potrebnu kilometražu sa autom, ali zato sam ovde. Bolid mi je nov, takmičenje je novo, ali moram da učim. Moram da steknem iskustvo", rekao je Algersuari.

On će postaviti novi starosni rekord sa 19 godina i 126 dana, prestigavši dosadašnjeg rekordera, Novozelandjanina Majka Takvela za 57 dana.

Neki vozači nigu blagonaklono gledali na dolazak tinejdžera iz Renoove serije, medju kojima je i Mark Veber iz sestrinskog tima Red Bul.

"Verovatno ne bih bio spreman sa 19 godina, da budem iskren, ali izgleda da danas mnogo ranije sazrevaju. Nisam nikada bio pristalica toga da Formula jedan bude poligon za učenje, ali izgleda da je upravo to ovih dana. Treba da ste spremni kada dodjete u Formulu jedan, a ne da učite", rekao je Veber.

Algersuari će biti drugi Španac u prvenstvu, posle dvostrukog svetskog prvaka Fernanda Alonsa, koji je takodje debitovao sa 19 godina.

"Kako možete da odbijete priliku da vozite za Formulu jedan? To je nemoguće, to je velika šansa, životna šansa i mora se iskoristiti", rekao je Alonso.

Algersuari sledi Sebastijana Fetela i Roberta Kubicu, dvojicu mladih i hvaljenih vozača, koji su takodje direktno iz Svetske serije došli u F1.

"Radujem se što sam ovde, ali na kraju krajeva, to je samo još jedan automobil u mojoj trkačkoj karijeri i mom životu. Opušten sam, znam šta mogu i šta ljudi mogu da očekuju od mene. Na kraju, to su samo volan i dve pedale", rekao je tinejdžer.

F1

F1 Uoči Hungaroringa

Markova forma sve je bolja - činjenica je da su teški prelomi sve dalja prošlost - a informacija da u F1 karijeri nije imao i još uvek nema nijednog sponzora iz

F1 četvrtak 23.07. 13:33