Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 24.08.2020.

12:30

Sato zadovoljan drugom pobedom u trci Indijanapolis 500

Japanski vozač Takuma Sato rekao je danas da je zadovoljan svojom drugom pobedom u trci Indijanapolis 500.

Izvor: PT

Autor: PT

Sato zadovoljan drugom pobedom u trci Indijanapolis 500
Photo by Andy Lyons/Getty Images)

Sato je noćas ostvario drugu pobedu u Indijanapolis 500 i postao je 20. vozač koji je u toj trci trijumfovao najmanje dva puta.

Trka je završena pod žutom zastavom, koja označava oprez, nakon što je Spenser Pigot pet krugova pre kraja izleteo sa staze.

"Indi 500, nikada ne znaš šta će se dogoditi do poslednje krivine", rekao je Sato, jedini japanski vozač pobednik te trke.

Sato se za pobedu borio sa Skotom Diksonom, koji je na početku lako obišao Marka Andretija na pol poziciji i vodio je u 111 od 200 krugova. On je taktizirao i u nekoliko navrata je namerno prepuštao vodjstvo protivniku kako bi uštedeo gorivo.

Kada je Sato poveo u završnici, činilo se da Dikson taktizira, ali kako se trka bližila kraju nije se dovoljno približio, a onda je Pigot izleteo sa staze i Dikson je morao da se zadovolji drugim mestom.

"Verovatno je trebalo da budem agresivniji. Možda je trebalo da idem jače i možda bi on ostao bez goriva. Ovo je teško prihvatiti, ali trka je bila sjajna, a on je pobednik. On pije mleko i to je jedino što se računa", rekao je Dikson.

Sato je posle trke uzeo mleko i ponovo ušao u automobil kako bi odvezao pobednički krug.

On je pobedu proslavio pred praznim tribinama zbog pandemije korona virusa.

"To je bilo pomalo tužno. Kada vozite koncentrišete se na ono što se dešava na stazi. Ali, stalno vidimo tribine. Svaki vozač, svaki krug, svaka krivina, mi gledamo sive tribine", naveo je bivši vozač Formule 1 u ekipama Džordan i Super Aguri.

Španski vozač Fernando Alonso trku je završio na 21. mestu, nakon što je imao problema sa kvačilom.

"Moja prva Indi 500 završena. Sjajno iskustvo. Kada smo bili na sredini trke (15. mesto), pokvarilo se kvačilo i svaki put kada sam se zaustavljao u boksu morali smo manuelno da startujemo i mehaničari su morali da guraju, stara škola", naveo je Alonso na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve