"Moram da kažem, iako se Srbima neće svideti"

Majkl Babić, čuveni fotograf sa Australijan opena, ima "million" anegdota sa ovog turnira, koji nije propustio od 1979. godine.

Izvor: MT

Ponedeljak, 30.01.2023.

12:00

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Naravno, najbolji odnos imao je sa srpskim teniserima i teniserkama, ali je u intervjuu za B92.net izdvojio i pojedine strane igrače.

"Moram da kažem, iako Srbi neće voleti. Federer. Vrlo je dobar. I što se tiče poziranja, kada ga slikamo dole sa trofejom. Hiljadu puta ako mu kažeš, on će izaći u susret, da bismo imali što bolji snimak. Uvek je korektan bio i na treningu. Kada priđe po peškir, sedne na stolicu, uvek pita: ’Kako si?’", rekao je Babić i dodao:

"Nije samo on, ima ih više. I Safin je bio dosta dobar. Beker nije bio loš isto, Mekinro prilično dobar kada ima vremena. Sasvim drugi čovek kada ne igra tenis".

Neprijatnu situaciju imao je sa Kris Evert, Amerikankom koja je Australijan open osvojila 1982. i 1984. godine.

"Moram da kažem da me je Kris Evert oterala sa treninga. Bilo je to Kujong, trava, šest popodne, sunce. Narod se razillazio, nema više mečeva. Pre su se ranije završavali, nije bilo svetla. I ja izađem na broj 14. Kad vidim trenira ona i Džon Lojd. Niko nije bio, osim nekoliko navijača. Došao sam sa akreditacijom, želeo sam da slikam. Uglavnom sam uhvatio šta mi treba. Kad ono, dođe policija i kaže mi: ’Morate da napustite teren’. Ja pitam ’Zašto?’. Kažu: ’Ne dopada joj se što ste ovde’. Morao sam da odem. To je ta princeza koja napravi rep, pletenicu pozadi, izgleda kao princeza da televiziji. A kad uđe u hodnik i izgubi, udara reketom o zid. Sebe smatram delom teniske familije. Volim tenis i promovišem. Slika sve što je lepo. Nikada neću neku tuču slikati i slati novinama. Ružne stvari, čak ni anegdote, ne pričam. Na svoj račun hoću", kazao je Babić za "B92.net".

Opširan intervju Babića za B92.net čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: