Nova vest
Tenis

Subota, 20.01.2018.

17:30

Novak na "iznenađenje" AO, RF na Mađara, Petra protiv Elize

Treće kolo Otvorenog prvenstva Australije je završeno i poznati su svi učesnici osmine finala u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak na
Foto: Getty images

Rodžer Federer je pobedom nad Rišarom Gaskeom 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:4 i kompletirao listu učesnika osmine finala, pa su plasman u drugu fazu takmičenja obezbedili: Pablo Karenjo Busta, Marin Čilić, Rafael Nadal, Dijego Švarcman, Kajl Edmund, Andreas Sepi, Grigor Dimitrov, Nik Kirjos, Novak Đoković, Hjon Čung, Fabio Fonjini, Tomaš Berdih, Dominik Tim, Tenis Sandgren, Marton Fučovič.

U nedelju će se sastati Pablo Karenjo Busta – Marin Čilić, koji su do sada odigrali samo jedan turnir, a uspešniji je bio Hrvat.

U duelu Rafaela Nadala i Dijega Švarcman, favorit je Španca jer je tri puta slavio protiv Argentinca, dok je Kajl Edmund protiv Andreasa Sepija slavio sa 2:0, a sada će Italijan imati priliku da mu se revanšira za poraz u Antverpenu.

Derbi šesnaestine finala svakako je meč između Grigora Dimitrova i Nika Kirjosa. U međusobnim duelima vodi Bugarin sa 2:1 u pobedama, ali je Kirjos početkom ove godine pobedio Dimitrova u turniru u Brizbejnu.

Svakako za nas najzaniljiviji je drugi deo žreba u kom se nalazi najbolji i jedini srpski predstavnik na Prvom Grend Slemu sezone.

Novak će u osmini finala igrati protiv Hjeona Čunga, igrača iz Južne Koreje koji je režirao poslednje u nizu iznenađenja na Australijan Openu, najavivši da bi svetski tenis mogao da dobije još jednu mladu zvezdu.

Dvadesetjednogodišnji Južnokorejac napravio je još jedan korak u uspehu karijere, pošto je eliminisao četvrtog nosioca Aleksandera Zvereva i plasirao se u osminu finala – 5:7, 7:6(3), 2:6, 6:3, 6:0.

Momak koji se nalazi na 58. mestu ATP liste boriće za mesto među osam najboljih, a to će biti repriza njihovog međusobnog duela pre dve godine kada je Novak ubedljivo slavio sa 3:0 u setovim.

Fabio Fonjini igraće protiv Tomša Berdiha, a u njihovima međusobnim duelima do sada je izjednačeno 2:2, pa se daju izjednačene šanse i Čehu i Italijanu.

Dominik Tim neće imati lak zadatak da savlada Amerikanca Tenisa Sandgrena, koji je eleminisao Vavrinku. Najlakši posao imaće Rodžer Federer, koji je ubedljivo došao do osmine finala, a za četvrtfinale igraće protiv Mađara, Martona Fučovića, koji je u trećoj rundi "Ozi opena" ubedljivo nadigrao 93. igrača sa ATP liste, Argentinca Nikolasa Kikesa sa 6:3, 6:3, 6:2.

Kod dama u četvrto kolo turnira u Melburnu plasirale su se Anet Kontaveit, Karla Suarez Navaro, Margarita Ribarikova, Karolina Voznijacki, Petra Martić, Eliza Mertens, Deniza Alertova, Elina Svitolina, Simona Halep, Naomi Osaka, Se Šuvej, Anđelika Kerber, Medison Kiz, Karolin Garsija, Barbora Stricova i Karolina Pliškova.

Program otvaraju Anet Kontaveit i Karla Suares Navaro, a u jedinom njihovom međusobnom duelu slavila je teniserka iz Španije. U nedelju nas očekuje i duel Margarite Rubarikove i Karoline Voznjacki, a prvi put će igrati jedna protiv druge Petra Martić i Eliza Mertens. Program zatvaraju Deniza Alertova i Elina Svitolina.

U ponedeljak program otvaraju Simona Halep i Naomi Osaka, a u međusobnom duelu vodi Halep sa 2:1. Zanimljivo će biti duel Su-Vei Hseih i Anđelike Kerber, kao i Medison Kiz - Kalorine Garsije, odnosno Barbare Stricove i Karoline Pliškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu