B92 uživo iz Melburna: Webchat sa Sašom Ozmom

Izveštač B92 Saša Ozmo nalazi se na Australijan openu u Melburnu, a vi imate priliku da mu postavite sva pitanja koja želite. Od 14.30 po srednjoevropskom vremenu, Saša će biti uz kompjuter i odgovaraće na vaša pitanja putem LiveBloga.

Novak Đoković
Pozdrav iz Melburna!
U Melburnu je 3.15 ujutru, što znači da se družimo već sat i po. Nadam se da ste zadovoljni odgovorima i da ćemo ovo ponoviti u najskorije vreme. Kad god vi kažete :)

Veliki pozdrav iz Melburna,

Saša

Odlièan meè danas
Pitanje: S obzirom da je strast za sportom očigledna, kako si se opredelio za profesiju sportskog novinara umesto profesionalnog sportiste? Da li se baviš sportom?

Ozmo: Zbog nekih manjih zdravstvenih problema nisam mogao da treniram ništa profesionalno, mada ko zna šta bi bilo :) Ali bavim se sportom - basket najviše, idem na plivanje, ranije i odbojka, sada nažalost ne. Odmalena sam znao da ću biti sportski novinar - oduvek su me privlačili sport, strani jezici i pravopis i gramatika.
Pitanje: Šta te očaralo, a šta razočaralo u Melburn parku?

Ozmo: Ništa me nije razočaralo, sve je onako kako sam i zamislio, nijednu zamerku nemam.
Ovi su dobri, zapratite ih na Tviteru
Pitanje: Kao odlican poznavalac tenisa, da li ga upraznjavas i u kom klubu?

Ozmo: Trenirao sam kao klinac, sada više ne igram često, tek ponekad s drugarom. Možda me ovaj javni blam natera da češće uzmem reket u ruke :)
Pitanje: Pozdrav Ozi Ozmu, mene zanima da li si upoznao Barbaru sa Eurosporta,
i da li ce promeniti ime Rod Laver arene u Novack Djokovic arena, pod uslovom da osvoji jos minimum dve titule na AusOpenu..

Ozmo: Upoznao sam je na Vimbldonu, vrlo je prijatna, pristupačna i daje dobre odgovore. Drugo pitanje - samo ako je NovaCk :)
Koko je imala odličnu foru posle meča danas, čitajte u blogu posvećenom 12. danu.

Pitanje; Mozes li da napravis snimke oko terena, van svega ovoga sto se vidja na televiziji naravno sa Djokovicem u glavnoj ulozi, nesto poput Tegeltije u kosarci ?

Ozmo: Ne mogu, zabranjeno je, uzeli bi mi akreditaciju.
Pitanje: Sasa, sta Vam je ostavilo najjaci utisak iz Melburna, a da nema veze sa AO 2016?

Ozmo: Nisam bio van Melburn parka :)
Pitanje: Kakve filmove volis najvise?

Ozmo: Nemam neki poseban žanr, ali volim ozbiljne filmove sa porukom, iz kojih može nešto da se nauči. Ako želite dobre filmove, ima na FB grupa P. D. F, Predlagač dobrih filmova, super je. Volim serije, The Wire i danske The Killing i Broen (hvala Vladi Novakoviću) bih svima preporučio.
Čitajte o ovom čoveku
Pitanje. Који поен је по теби најбољи поен АО 2016 до сада?

Ozmo: Federer juče protiv Novaka, ona bekhend paralela. Bilo je još nekoliko, Šarapova i Benčič jedan neverovatan...
Ovako je ispred Rod Lejver arene, zavališ se i gledaš u bim
Dosta veliki car
Pitanje: Mozes li da posaljes sliku jelovnika iz restorana u kom jedes?

Ozmo: Ne mogu jer nema jelovnik. Svaki dan ima u ponudi neka riba, zatim piletina i svinjetina, kao i pasta. Onda salate i prilozi. Dobra je klopa.
Pitanje: Da li bi radije igrao 6 sati mec na +40c sa Zilom Simonom, ili gledao sve delove Transformersa i Sumrak sage sa Kirjosem, Janovicem i Gulbisom u bioskopu, ili slusao disk sa uzvicima Sarapove, Azarenke i Misel Larser de Brito nedelju dana neprestano :)?

Ozmo: Dajte neko pitanje za dvojku :) Ma, sa Žilom udri me do zore.
Pitanje: Interesuje me da li neki igrači nakon što ispadnu u prvoj sedmici ili kasnije sa turnira ostanu da treniraju sa kolegama ili da isprate uživo finalne duele, ili se baš svi odmah spakuju i" beže"

Ozmo: Većina ode, neki ostanu još malo da treniraju, a domaći su tu - recimo, Kirjos se svaki dan šetka po kompleksu.
Pitanje: Omiljeni teniser i teniserka van Srbije?

Ozmo: Nadal i Voznijacki.
Tokom dana čitajte priču o 16-godišnjem srpskom teniseru Miomiru Kecmanović. S njime smo razgovarali o brojnim temama, a deo intervjua bio je i njegov trener Met Volters.

Pitanje: da li javna slika npr Monfils kao opusten Stepanek kao omrazen lik zaista opravdavaju realnu sliku karaktera istog?

Ozmo: Monfis ume da bude i ozbiljan, mada se uglavnom zeza. A Štepanek nije omražen uopšte, naprotiv, on je još veći za....nt ;)
Pitanje: Sale iskreno reci...koga pored Noleta najvise volis na ATP-turu...

Ozmo: Nadala, posle svih naših.
Zanimljivi podaci pred finale
Pitanje: Kakav Meč očekuješ protiv Mareja?

Ozmo: Izuzetno težak meč očekujem, Endi je vrlo inteligentan teniser
Pitanje; Sasa, kako si dobio posao na b92, koliko dugo radis na b92, jesi li radio negde pre i sta, i sta si po obrazovanju (skola, fakultet)?

Ozmo: Došao sam kao klinac da volontiram, još sam bio u srednjoj školi, i od tada sam u B92, više od devet godina. Pre toga da l' sam radio? Samo blejao u bloku :) Završio sam Devetu gimnaziju i smer novinarstvo i komunikologija na FPN-u.

Nole sinoæ uradio Južnog :)
Pitanje; Je li moze intervju sa Dzimom Kurijerom?

Ozmo: U jednom od blogova sam objavio četiri-pet rečenica koje "sme" da mi dâ. Pod ugovorom je sa Kanalom sedam i potrebna je njihova dozvola za intervju.
Svaka čast ovim ljudima, a zabavno je i gledati, mogu vam reći
Pitanje: Kakav utisak ostavlja Endi,a kakav Federer u licnom kontaktu?Rafa?

Ozmo: Da odmah naglasim, ovo su lični utisci na prilično malom i površnom uzorku jer ni sa jednim od trojice nisam razgovarao jedan na jedan. Endi je povučen, čini mi se kao dobar mladić, za Rafu isto to mogu da kažem, izuzetno je skroman, a Federer mi se "zamerio" zbog brojnih nekorektnih izjava, loš je gubitnik.
Pitanje: Sasha za koga si navijao u drugom polufinalu?

Ozmo: Za Raonića.
Ako niste još, pročitajte intervju sa Olgom Danilović. Šarmantna je i simpatična, a važnije od toga i vrlo talentovana.

Olga Daniloviæ, naša buduæa zvezda
Pitanje: Na kom Grand Slamu je po tebi najbolja organizacija??

Ozmo: Na svakom je organizacija besprekorna. Lično mi se najviše dopada Melburn - kao što i napisah, nenametljivo je atraktivan, bez bepostrebnih ograničenja, ljudi opušteni... Desetka.
Pitanje; Kako uzivo deluju zenski servisi/udarci (osim Sereninog)? Da li stvarno deluju kao baloni ili imam pogresan utisak preko tv-a?

Ozmo: Kako kod koje igračice, naravno, ali nisu baš toliko slabi.
Kako nisam našao koalu :) ?
Pitanje; Saša, znam da u zadnje vrijeme i nemaš nekog vremena za čitanje ali tekstovi koje pišeš odaju strasnog "čitača". Pitanje glasi: omiljeni pisci i zadnja pročitana knjiga?

Ozmo: Hvala na lepim rečima. Remarkovo sve sam pročitao, Trijumfalnu kapiju obožavam. Zatim Selimovića i Hesea (posebno Narcis i Zlatousti), a među omiljenima mi je i Kunderina Nepodnošljiva lakoća postojanja. Ima još pisaca koje volim, ali da ne davim previše :)

Poslednje što sam pročitao jeste nastavak one švedske trilogije po kojoj je sniman i film, zaboravio sam naziv - jedna od onih "300 na sat", bilo mi je potrebno, dobra je. Pre toga sam čitao Žudnju za životom, u kojoj je reč o životu Vinsenta van Goga. Divna i inspirativna knjiga.
Pitanje: Da li mislis da Nadal ima ikakve sanse da se vrati top tenisu?

Ozmo: Na šljaci da, na ostalim podlogama nisam siguran. I pre Melburna sam govorio i pisao da nisam oduševljen njegovim nivoom igre iz finiša prošle godine, što su mnogi isticali. Ali Rafa je Rafa, pogotovo na šljaci. Pričao sam sa Vejnom Fereirom, taj intervju ćete čitati sledeće nedelje, između ostalog se dotakosmo i toga.
Pitanje: Kakve su bezbednosne mere kad se ulazi na stadione na AO?

Ozmo: Za civile prilično rigorozne, za novinare malo opuštenije.
Ona voli Novaka

Baš nije imao sreæe...
Pitanje: Interesuje me s kojim stranim novinarima se Sasa najvise krece i komunicira i ima li medju njima Noletovih obozavalaca? Jos jedno pitanje: da li mi se ucinilo na slikama iz tekstova ili je Sasa ipak malo izgorio? :)

Ozmo: Ima, kako ne. Kristofer Kleri iz Njujork Tajmsa voli Novaka i informisan je o ovm području prilično dobro, čak je trebalo i medeni mesec da provede u Jugoslaviji, ali je počeo rat. Ipak, neprikosnovena je Francuskinja Karol Bušar, ona voli Novaka isto kao Srbi :)

Malčice izgoreh, nije strašno, bolje to nego da je kiša kao danas ceo dan.
Pitanje: Zanima me tvoje mišljenje o razlozima navijanja publike na svim velikim turnirima protiv Novaka, bilo da igra protiv nekog iz "velike četvorke" ili nekog autsajdera?

Ozmo: Ne mogu ni sam sebi do kraja to da objasnim, a da ne počnem da se bavim nekim zaverama...Federer je najvoljeniji ubedljivo, to je razlog kada igra sa njime. Ovako, valjda im je nepoznat milje, Srbija, Istočna Evropa, čuli su samo po lošem. Imaš dobre tekstove koleginice moje Ane Mitrić o tome, idi u sekciju TEME na sajtu i pronađi. A i vidi šta sam u današnjem tekstu napisao kako su Srbiju komentarisale neke "kolege".
Pitanje: Kakve su cijene ulaznica za jake mečeve, od osmine finala pa nadalje?

Ozmo: Zavisi za koje pozicije, neke sponzorske sa ručkom i čudima koštaju i po 3000 dolara, a može da se nađe i za 300-400 polufinale. Nije jeftino u svakom slučaju.
Pitanje: Koji je domet Raonica na atp listi do kraja godine po tvom misljenju?

Ozmo: Top 5 u karijeri, u to sam siguran, i mislim da će osvojiti Slem kad-tad.
Pitanje: Kažu da je Australija kontinent gde sve što gmiže želi da te ubije, sa koliko smrtonosnih životinja si se susreo tamo?

Ozmo: Za sada ni sa jednom, a nadam se da će tako i ostati.
Pitanje: Zanima me da li si upoznao Wilandera i da li stvarno toliko ne voli Novaka?

Ozmo: Upoznao ga jesam, dao je intervju tokom Rolan Garosa u kojem je rekao da mu nije jasno otkud Srbima to da ne voli Novaka... Sada ga nisam "uhvatio", a nije se pojavio na druženju novinara s legendama jer je prenosio meč.
Pitanje: da li Sasa imas neki ritual tokom gledanja meca i koji?

Ozmo: Imam koliko hoćeš - kuckanje u drvo, "srećna" pozicija, ma sve živo... Sujeveran sam prilično, Ili, što kažu, nisam sujeveran jer sujeverje donosi nesreću :)
Kako postaviti pitanje?
Pitanja možete postavljati u komentarima, na Fejsbuku (u komentarima na ovu vest), kao i na Tviteru, uz hešteg #OziOzmo.
Ne propustite
Raonić je posle meča bio slomljen, pročitajte i šta se događalo na tribinama, kao i nove crtice iz Melburna. Blog - 12. dan Australijan opena.
Za početak, izvinjenje svima što kasnimo sa početkom razgovora. Krivci su Raonić i Mari, koji su igrali duže nego što se predviđalo.

Možda vas zanima

Podeli: