"Hteli smo da ne budemo još jedan klub na teretu budžeta"

Portal trčanje.rs je proslavio deset godina postojanja u okviru koga postoji i Beogradski trkački klub.

SVIzvor: B92
Podeli
foto: Belgrade running club
foto: Belgrade running club

Projekat su 2009. godine pokrenuli Igor Vujičić i Veroljub Zmijanac, sa ciljem da javnosti prezentuju edukativni sajt o trčanju.

Godinu dana kasnije je ekipa od 30 trkača iz Beograda učestvovala na Ljubljanskom maratonu, da bi zatim usledilo formiranje kluba.

Usledilo je i osnivanje prvog trkačkog kluba u Srbiji za rekreativce, koji je na početku imao šestoro članova, a do kraja sezone je okupljao više od stotinu takmičara.


"BRC je prvi i najveći rekreativni trkački klub u Srbiji. Osnovan 6. februara 2011. godine u vreme kada su samo "čudaci" trčali, na prvom treningu na zaleđenoj stazi SC Olimp trčalo je 5 devojaka i 1 momak. Od tada do danas svoje prve i najlepše trkačke korake napravilo je više od 4000 zadovoljnih Beograđana i Beograđanki. Tim Kluba sastoji se od 13 profesora fizičke kulture koji realizuju 6 trenažnih programa prilagođenih za sve nivoe utreniranosti i starosti od 16 do 66 godina
", navode osnivači.

Jedan od osnivača Veroljub Zmijanac je naveo da je u ceo poduhvat ušao vodeći se dvema željama.

"Hteli smo da kreiramo svoj posao, da ne budemo još jedna sportska organizacija na teretu budžeta, kao i da kreiramo bolje mogućnosti svim ljudima da žive ispunjenije i aktivnije, a posebno našoj deci. Ako su trčanje i fizička aktivnost danas normalnije, dostupnije i privlačnije aktivnosti nego pre deset godina, onda smo to uspeli", naveo je Zmijanac.