Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 04.12.2017.

23:29

Beograd planira domaćinstvo SP u polumaratonu

Direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić najavio je organizaciju Svetskog prvenstva u polumaratonu u budućnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Beograd planira domaćinstvo SP u polumaratonu
Foto: StarSport

Nikolić je to izjavio nakon premijernog "snežnog" polumaratona u Beogradu, koji je održan u nedelju.

"Trebalo je mnogo energije, entuzijazma i ljubavi da zajednički sa učesnicima, volonterima, Beograđanima i našim tradicionalnim partnerima i prijateljima organizujemo 1. Beogradski polumaraton. Posebno nas raduje izvanredna atmosfera tokom održavanja celog događaja, u potpuno neuobičajenim okolnostima, po hladnom vremenu i uz neprekidno provejavanje snega", izjavio je Nikolić.

On je dodao da je Beogradski polumaraton bio veliki izazov za sve koji su dali doprinos da bude upamćen kao jedinstven događaj.

"Posebnu zahvalnost dajem čelnicima grada Beograda na kontinuiranoj i izvanrednoj podršci i zato što su prepoznali značaj jednog ovakvog događaja. Izuzetno nam je drago da su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov zamenik Andreja Mladenović učestvovali na "Beogradskih 21" i "Beogradskih 10" i podržali Beogradski polumaraton", dodao je direktor "BG maratona".

Kako je otkrio, sa novom manifestacijom Beograd je spreman da se kandiduje kod Svetske atletske federacije (IAAF) za organizaciju Svetskog prvenstva u polumaratonu.

"To bi bio potpuno novi kvalitet i mogućnost da na taj jedinstven događaj dođu hiljade učesnika iz celog sveta. Održavanje Svetskog prvenstva u polumaratonu u sklopu masovnog događaja je novi format organizacije ovog prvenstva", zaključio je Nikolić.

Beogradski polumaraton, drugi po redu, biće održan 30. septembra naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu