English | Shqip

Proces TV na B92

Projekat unapredjivanja demokratije i sprecavanja korupcije

 
B92SpecijaliLokalni izbori 2004Intervju
     
 

utorak 30. 11. 2004. 20:32 CET

Naslovna strana specijala

Galerija fotografija parlamentarnih izbora 2004
Beograd, 06. 10. 2004.
Predsednik pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karic na konferenciji za novinare (FoNet)

Analize i komentari

 
 
 

Istraživanja javnog mnjenja

 
 
 

B92 o izborima

Intervjui

Enciklopedija izbora

Izborne vesti

INTERVJU: SLOBODAN VUKSANOVIĆ
Agencija Fonet, 11. septembar 2004.

Biću iznenađenje lokalnih izbora

Kandidat Narodne demokratske stranke za gradonačelnika Beograda Slobodan Vuksanović izjavio je da očekuje ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika i procenio da je, prema anketama koje se u javnosti ne objavljuju, on treći na listi popularnosti. Vuksanović je objasnio da neki mediji favorizuju određene kandidate i kaže da je uveren da će ulaskom u drugi krug predstavljati iznenađenje lokalnih izbora.

Predsednik NDS je rekao da je svrha njegove kandidature borba za ostvarenje interesa konkretnih porodica i ljudi i da je suština tog posla rešavanje njihovih svakodnevnih problema.

 Vuksanović je ocenio da su glavni problemi Beograda u oblastima zdravstvene zaštite, brige o deci, vodosnabdevanja, kanalizacionih sistema i saobraćaja i naglasio da bi te probleme trebalo da rešava gradska vlast.

Ističući da se NDS zalaže za vraćanje humanog lica Beograda, Vuksanović je precizirao da u glavnom gradu postoje i problemi sigurnosti dece, penzionera i invalida i dodao da je njegova stranka ima projekte za njihovo rešavanje. Za finansiranje tih projekata, prema rečima Vuksanovića, novac bi bio obezbedjivan iz medjunarodnih kredita, budžeta i od imućnih Beograđana, koji bi za svoja dobročinstva dobijali povelju počasnog građanina Beograda.

Kandidat NDS je podsetio da je ta stranka odavno pripremila predlog Zakon o glavnom gradu, kojim bi bio rešen status Beograda, i da je on trebalo da bude dopunjavan i menjan u raspravi sa ostalim stranaka i kosntatovao da takav zakon, medjutim, nisu donele ni sadašnja, niti bivša vlada.

Prema Vuksanovi proceni, sadašnja Vlada neće biti dugovečna, a nekoliko meseci posle lokalnih izbora Srbija će imati i republičke izbore. "Ova vlada suviše sporo radi, zabavljena je unutrašnjim svadjama i potrebno joj je ubrzanje", ocenio je Vuksanović.

On je istakao da je ukrupnjavanje političke scene posle izbora korisno, ali je konstatovao da je to proces koji ne može brzo da se završi.

Vuksanović je rekao da će sve njegove prednosti i mane u odnosu na ostale kandidate proceniti Beograđani, napominjući da je 14 godina u politici, da je rođeni Beogradjanin i da će i ostatak života provesti u Beogradu.

Kao motiv za bavljenje politikom Vuksanović je označio želju da, poput njegovih predaka, dobije neki spomenik za zasluge, kojim bi se njegova deca ponosila.

Vuksanović je poručio Beograđanima da je Beograd njegova stranka i zatražio podršku građana jer su oni njegov jedini oslonac.
Dragoljub Stamenković, Srpska radikalna stranka

 

Intervju: Goran Ćirić

 

Intervju: Nebojša Čović

 

Intervju: Branka Bošnjak

 

Intervju: Zoran Drakulić

 

Intervju: Dragan Kojadinović

 

Intervju: Jasmina Mitrović Marić