Izvor: putnikofer.hr

Zemlja satova, bankara i čokolade krije brojne pejzaže koji ostavljaju bez daha, što se umnogome može pripisati činjenici da veliki deo njene teritorije pokrivaju Alpi, koji su poznati po tome što su jedan od najlepših planinskih predela u svetu.

Svi ćemo se složiti: Švajcarska je zaista lepa i popularna destinacija koju mnogi turisti biraju u svojim evropskim avanturama. Međutim, nije tajna da ova avantura može biti izuzetno skupa. Omiljene metropole Švajcarske imaju reputaciju skupih gradova, a to se odnosi i na turističke posete, kao i na opšte troškove života i nekretnine. Međutim, iskusniji znaju da uvek postoje načini i mali trikovi da se uštedi na putovanju, piše putni kofer.

BESPLATAN JAVNI PREVOZ U ŠVAJCARSKOJ ZA SVE KOJI PRESPAVAJU BAR JEDNU NOĆ U HOTELU

Iako je vožnja jeftina, javni prevoz može brzo da optereti vaš budžet za putovanje, posebno ako planirate da često putujete. Međutim, u Švajcarskoj turisti imaju priliku da uživaju u besplatnom korišćenju autobusa, vozova i tramvaja u većem delu zemlje. Da biste ostvarili pravo na besplatan javni prevoz, potrebno je rezervisati najmanje jedno noćenje u turističkom smeštaju koji uključuje hotele, hostele i kampove. Po dolasku na odredište, dobićete tzv "guest card“, koja Vam omogućava besplatan pristup tramvajima, vozovima i autobusima unutar grada ili određenog lokalnog područja.

Kartica se predaje prilikom prijave i izdaje se u papirnoj ili digitalnoj formi, u zavisnosti od destinacije. Ako boravite u smeštaju koji ne ispunjava uslove (kao što je Airbnb) ili kod prijatelja ili rođaka, ova kartica je dostupna u turističkoj kancelariji za nekoliko evra.

Različita mesta koriste različite nazive za ovu karticu, na primer, Cirih kartica, Cititicket Baden i Simmental Card. Ova ponuda je dostupna u većini većih švajcarskih gradova, kao i u nekim selima i planinskim predelima. Kod ovog sistema jedina karta koju morate da platite je ona za prevoz na dan dolaska do vašeg smeštaja.

UZ KARTICU IMATE BROJNE DRUGE POGODNOSTI

"Kartica gosta“ pruža i brojne dodatne pogodnosti, uključujući popuste na turističke atrakcije. Na primer, u Cirihu omogućava besplatan ili snižen ulaz u 43 muzeja. U Brienzu dobijate besplatan obilazak sela i popuste na žičare. Ako boravite u Bazelu, uz karticu ćete uživati i u besplatnom Wi-Fi-u i obilascima grada upola cene.

ŠVAJCARSKA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH ZEMALJA NA SVETU, NAROČITO JE MAGIČNA ZIMI

Od impresivne doline Lauterbrunen, preko malih sela sa samo nekoliko stanovnika do slikovite vožnje vozom Bernina Ekpress, nije tajna da je ova magična, zelena zemlja jedna od najlepših na svetu. Čitavo njegovo područje nudi mir i spokoj za one koji traže bijeg od gradske vreve i žele da uživaju u netaknutoj prirodi Alpa, a posebno je magičan tokom hladnijih mjeseci kada je planinski pejzaž prekriven prelijepom bijelom bojom. pahuljice. Ako tražite inspiraciju za savršeno zimsko putovanje, ne možete pogrešiti sa Švajcarskom!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.