London / thinkstock
London / thinkstock

Evropska prestonica je najbolja turistička destinacija na svetu za 2019.

Podeli

Trip advajzor (Trip advisor) je proglasio najbolju turističku destinaciju za 2019. godinu.

Svake godine bira se najbolja turistička destinacija na osnovu ocena svetskih putnika na Trip advajzoru. Ove godine London je proglašen za najbolju turističku destinaciju na svetu, a Pariz, Rim i Krit osvojili su drugo, treće i četvrto mesto na listi putničkih izbora (Travellers Choice).

Pobednici su određeni pomoću algoritma koji analizira milione recenzija i ocene hotela, restorana i atrakcija prikupljenih u jednoj godini od putnika širom sveta. Jedan od najpopularnijih gradova na svetu Njujork pao je za tri pozicije, pa je rangiran na 13. mestu i to iza Praga i Sijem Reapa.

Pariz se ove godine nalazi na drugom mestu, Rim na trećem, a Krit na četvrtom mestu. Međutim, Njujork nije uspeo da uđe ni među 10 najtraženijih turističkih destinacija.

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Prošle godine London je bio na drugom mestu, iz Trip advajzora kažu kako bi se njegov napredak do prvog mesta mogao povezati s venčanjem vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

“Globalna fascinacija Harijem i Megan očigledno ima snažan uticaj jer je ovo prvi put od 2016. godine da je London na vrhu tabele najpoželjnih desetinacija na svetu“, rekla je Hejli Kolman, PR Trip advajzora.

Budući da će novorođenče ovog para uskoro doći na svet, London će možda i sledeće godine nastaviti ovu tradiciju.

Popularno turističko mesto Bali zauzelo je peto mesto, a tajlandsko odmaralište Puket šesto. Ostatak top-10 gradova čine Barselona, koja je zauzela sedmo mesto, Istanbul osmo, Marakeš deveto i Dubai deseto mesto.

“Drago nam je što vidimo da je London na vrhu Trip advajzorovih nagrada svetskog putničkog izbora. Kreativna energija i kulturni život ovog grada mogu se osetiti u svakom aspektu života u Londonu: hrana, moda, umetnost, izložbe i noćni život“, rekla je izvršna direktorka kompanije Visit London Laura Sitron.

Kada je reč o Sjedinjenim Američkim Državama, na prvom mestu se nalaze Havaji, a slede Maui, Njujork, Las Vegas i Orlando.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19940 idi na stranu