Subota, 05.07.2014.

08:48

Barbados - odmor iz snova

Barbados je ostrvska država smeštena između Karipskog mora i Atlantskog okeana. Najpopularnija je turistička atrakcija karipskog ostrva. Idealno je mesto kako za nezavisne turiste tako i za one koji su navikli na ekskluzivne smeštaje.

Izvor: glassrpske.com

Default images

Foto: Berit Watkin/Flickr.com

Ostrvo je sastavljeno od krečnjaka, veličine je 268 kvadratnih kilometara, 34 kilometra je dugačko, a 22 kilometra široko. I pored toga što je ostrvo malo ono ima bogatu istoriju i kulturu ali i neverovatnu lepotu.

Zapadna obala Barbadosa nudi peskovita prostranstva, lepe litice, najbolje hotele i restorane i utočište je mnogim bogatašima sa privatnim posedima vrednim na desetine miliona evra.

Južna obala je nešto drugačija i prilagođena je mladima. Ovde ćete se odlično zabaviti i pronaći vrlo pristupačne cene smeštaja u širokoj ponudi hotela. Noćenje se može naći od 90 do 200 evra.

Temperature na ovom ostrvu su skoro idealne. Temperatura u zimskim mesecima ne pada ispod 24 stepena, a leti nije viša od 30 stepeni. Klima je idealna sa veoma blagim vetrovima severoistoka.

Barbados je ostrvo koje nudi mogućnost dobrog šopinga, razgledanja, jahanja ali i obilazak starih crkava i muzeja. Ostrvo je bezbedno za turiste, a stopa kriminala je najniža na Karibima. Stanovništvo ovog ostrva vrlo je ljubazno jer su ponosni na svoju zemlju i vole posetioce da upoznaju sa istorijom i nasleđem zemlje.

Ukoliko želite dobro da jedete, tu su brojni restorani koji nude pregršt dobre hrane. Ako ste ljubitelj dobre pice, možete je kupiti po ceni od devet do 12 evra.

Najpopularniji sport na ovom ostrvu je surfovanje pošto su talasi na južnoj obali odlični, a najpopularnije plaže upravo se nalaze na ovoj obali.

Barbados je ostrvo dobrog odmora bogato divnim tropskim vrtovima i dugim peščanim plažama, koje sigurno neće izneveriti vaša očekivanja.

Noćni život na Barbadosu je nešto što se nikako ne treba propustiti. Zabave na plaži koje traju do zore preporučuje se svim posetiocima ovog ostrva, ali i noćni život u poznatim ostrvskim noćnim klubovima. Ukoliko želite evropski provod, tu je klub "Ekstrim" na južnoj obali.

Na ostrvu se za zabavu može naći za svakog po nešto tako da vam je odmor ispunjen do poslednjeg trenutka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: