Izvor: B92

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) podnela je tužbu protiv avio-kompanije Qantas Airways zbog toga što je ovaj avio-prevoznik, navodno, prodavao karte za hiljade letova koji su prethodno bili otkazani.

ACCC je u sudskom podnesku naveo da je Qantas Airways prekršio zakon o potrošačima, time što je između maja i jula 2022. prodao karte za više od 8.000 letova, a nije saopštio kupcima da su pomenuti letovi ranije otkazani, prenosi Rojters.

Australijski avio-prevoznik je u jednom slučaju prodavao karte za let od Sidneja do San Franciska i 40 dana nakon što je ovaj let otkazan, navodi ACCC.

- Tužba bi mogla da nanese štetu brendu Qantas Airways koji, inače, u poslednje vreme ima dosta problema - izjavio je zamenik direktora Instituta za studije saobraćaja i logistike Univerziteta u Sidneju, Riko Merkert.

Od kraja 2021. godine, kada su ponovo otvorene granice Australije nakon pandemije, kompanija je na udaru kritika zbog otkazivanja letova, gubljenja prtljaga i dugog čekanja na aerodromima, usled nedostatka osoblja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.