Izvor: B92

"Koji grad više ne želite da posetite i zašto?", glasi pitanje koje je postavio jedan korisnik Redita i "zapalio" forum, a na listi se našlo dosta gradova iz našeg okruženja.

Turisti su nabrojali mesta širom sveta koja na njih nisu ostavila utisak i u koja ne nameravaju da se vrate. Na popisu su se našli gradovi poput Kaira, Pariza, Majamija i drugih.

Zanimljivo je da se i jedan Hrvatski grad našao na listi – Dubrovnik. Naime, korisnik foruma je naveo ovaj grad, ali nije naveo razloge zašto se ne želi vraćati.

Osim Dubrovnika, Podgorica, Budimpešta i Skoplje su se našli na ovoj "neslavnoj" listi.

"Možda ćete u Podgorici naći dosta aktivnosti za jedan dan. Ne mogu zameriti na noćnom životu. Sve je to ipak pomalo dosadno", napisao je jedan od forumaša.

"U Budimpešti je arhitektura prilično kul pa mi nije žao što sam je posetio. Doduše, grad se činio tužnim. Bio sam tamo na odmoru pa je možda i zbog toga, ali većina meštana izgledala je kao da jedva preživljava, a ekonomska situacija ne ide nabolje. Takođe, nisam obožavalac njihove trenutne vlade", napisao je reditovac.

Jedan korisnik objasnio je zašto se više ne želi vratiti u glavni grad Severne Makedonije, Skoplje.

"Stotine kipova razbacanih bez ikakvog estetskog smisla, vrlo zagađeno, jer je grad u dolini i činjenica da je grad kupio autobuse na sprat bez razmatranja hoće li proći ispod mnogih mostova u gradu."

Which city are you NOT going to visit ever again and why?
by u/Gourmet-Guy in AskReddit

Bratislava, Kairo, Pariz

"Bratislava. Bio sam tamo dva puta i oba puta suočen s previše rasizma. Drugi put sam dobio pretnju smrću uoči 15 minuta od sletanja."

Drama na letu iz Dubrovnika: "Mnogi su vrištali, nikad se u životu nisam toliko prepao"

"Pariz. Neko me je pljunuo i nazvao prljavim Jevrejem. Dobio sam mnogo zlobnih pogleda sve vreme dok sam bio tamo. Nikada više neću posetiti Pariz."

"Kairo. Tamo sam video sve što sam želeo, ali se nikada ne bih vratio. Oni koji se bave turističkom trgovinom turiste tamo tretiraju kao stoku, na veliku sramotu mnogih dobrih Egipćana koji žive u gradu."

U koji se vi grad nikada ne biste vratili? Pišite nam u komentarima!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.